Hesabım
    Netflix, Britney Spears Belgeseli İçin Harekete Geçti

    Britney Spears'ın yaşamı yeniden belgesel oluyor.

    New York Times Presents belgesel dizisinin bir bölümünün Britney Spears'ı odağına alması sonrası Netflix, yeni bir Britney belgeseli çekme kararı aldı. Yaklaşık olarak iki haftadır sosyal medyanın gündeminde olan Britney Spears'ın acılı yaşamı bir kez daha ekranlar önüne gelecek.

    5 Şubat tarihinde Hulu ve FX iş birliğiyle çekilen Framing Britney Spears belgeseli, Netflix'i harekete geçirdi. Olayları tekrar eden yeni bir belgesele neden ihtiyaç olduğu bilinmese de, Erin Lee Carr'ın Britney belgeselinin yolda olduğu açıklandı. Esasında Erin Lee Carr'ın belgeselin üzerinde FX belgeselinden çok önce çalışmaya başladığı söyleniyor. Yönetmen Erin Lee Carr daha önce HBO için Mommie Dead and Dearest, I Love You, Now Die: The Commonwealth v. Michelle Carter gibi önemli belgeselleri hayata geçirmişti.

    Erin Lee Carr'ın belgeselinin Britney Spears'ın yaşamını hangi açıdan ele alacağı bilinmiyor. Ama FX belgeseli, Justin Timberlake'in özür mektubu yazmasına dahi neden oldu. Timberlake, Britney Spears ile birlikteliğinin sona erdiği dönemde medyayı Spears'ın alehine kullanmış ve medyada kadın düşmanlığı başlatmıştı. Timberlake, yaşamının o dönemlerinde neden olduğu olumsuz şeyler için hem Britney Spears'tan, hem de Janet Jackson'dan özür diledi.

    Eric Lee Carr'ın yeni belgeselinin, bir kadının gözüyle kadın düşmanlığının anlatılması açısından önem taşıyacağı söyleniyor. Ama diğer yandan Hulu ve Netflix arasındaki rekabeti de artıracak bir girişim olacak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top