Hesabım
    Peter Jackson, Harvey Weinstein'den Kurtulmak İçin Yüzüklerin Efendisi Senaryosunu Sızdırmış

    Peter Jackson'ın yıllar önce yarattığı bir olay gündeme geldi.

    Başarılı yönetmen Peter Jackson, bir zamanlar şimdilerde hapishanede cezasını çeken Harvey Weinstein ile birlikte çalışıyordu. Yüzüklerin Efendisi serisinin Weinstein ve Miramax şirketi sayesinde hayata geçiren Jackson, Harvey Weinstein'ın bir görüşünü kabul etmemek için taklalar atmış. Açıklanan yeni bilgilere göre Jackson, sırf Weinstein'dan kurtulabilmek için iki Yüzüklerin Efendisi filminin senaryosunu sızdırmış.

    Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi'nin senaryosunu sızdırmasının nedeni, Harvey ve Bob Weinstein'ın seriyi iki film olarak çekmek istemesiymiş. Fantastik sinema dünyasında hemen hemen tüm filmlerin üçleme olarak çekildiği biliniyor. Bu nedenle Peter Jackson da filmleri kendi istediği gibi hayata geçirmek istiyormuş. O dönemde senaryolar Ain't It Cool haber sitesine sızdırıldı. Sitenin kabul etme nedeni ise dikkatleri siteye toplayarak kendi çekecekleri filme daha kolay yapımcı bulabilmekti. Site yazarlarından Drew McWeeny, bu konuda şu sözleri sarf etti:

    "Jackson o noktada çoktan Ain't It Cool ile anlaşma yapmıştı. Orada WingNut ve WETA ile iletişim kuran birçok takipçi vardı. Harika bir şey yarattıklarını hissediyorlardı ve bunu hayata geçirmek için stüdyo bulamamaktan korkuyorlardı. Böylece senaryoların daha sonra inkar edilebilecek şekilde Ain't It Cool'a sızdırılmasına karar verildi. Doğrudan birinden gelmiyorlardı ve kimse bizden onları korumamızı istememişti. Yani eğer baskı altındaysam bu baskının Peter ya da Fran kaynaklı olmadığını söyleyebilirim. Yine de net olan kısım onlara giriş izni vereceğimdi ve böylece New Line'ın karar vermeye çalıştığı zamanda onlarla konuşma yapabilirdim."

    Peter Jackson'ın yaptığı bu bilinçli sızdırma olayı o döneme dönüp bakıldığında çok önemli bir adım gibi görünüyor. Harvey Weinstein'ın istemediği üçüncü film olan The Lord of the Rings: The Return of the King, tam 11 kategoride Oscar ödülüne layık görülmüştü. Şimdilerde ise Amazon aracılığıyla yeni bir Yüzüklerin Efendisi dizisi çekiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top