Hesabım
    Mission Impossible 7 ve A Quiet Place 2, Vizyonundan Kısa Süre Sonra Stream Edilebilecek

    Paramount filmleri, vizyon tarihinden 45 gün sonra stream'e açılacak.

    CBS All Access'in bir uzantısı olarak yakında açılışını yapması planlanan Paramount Plus, Paramount Pictures filmlerinin nefes almasını sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre blockbuster filmler Mission Impossible 7 ve A Quiet Place 2, vizyona girmelerinden 45 gün sonra, platform üzerinden izlenebilecek.

    ViacomCBS'in düzenlediği Investor Day'de yapılan açıklamalara göre yeni dijital streaming platformu Paramount Plus, açılışını yapmaya hazırlanıyor. Tarih olarak ise 4 Mart belirlendi. Coronavirüs salgını süresince Paramount bünyesindeki birçok filmde büyük aksamalar yaşandı. Çekimleri tamamlanan filmler en az 1 yıl ileri tarihe ertelendi. Çekimleri henüz yapılamamış filmler ise büyük zorluklarla sette çalıştı. Ama blockbuster filmler için ayrılan büyük bütçelerin olması nedeniyle önünde sonunda filmler güvenli bir şekilde tamamlanıyor.

    Paramount Plus, açılışının ardından abonelerine 2500 filmlik bir arşiv sunacak. Bunun yanı sıra da ücretli olarak izlenebilecek filmler olacak. Pandeminin başlamasından önce şirketler filmlerini 90 gün süreyle vizyonda tutmaya çalışıyordu. Ama bu durum streaming platformlarına ya da dijital yayınlara doğru kaydı. Önce Universal'ın sinema zincirleriyle yaptığı 17 gün anlaşmasının sinema salonlarının sonunu getireceğini düşündürttü. Ardından Warner Bros tüm 2021 filmlerini vizyon tarihleriyle aynı anda HBO Max'te yayınlama kararı aldı. Ki bu durum HBO Max'in olmadığı ülkelerde de korsan yolla filmlere ulaşılabileceği anlamına geliyor. Şimdi ise Paramount benzer bir karar alarak 45 gün sınırlaması koydu.

    Film ekipleri cephesinde de farklı sorunlar baş gösteriyor. Tom Cruise başrollü Mission Impossible 7 ve 8'in çekimlerinin üst üste yapılması planlanıyordu. Ancak son olarak verilen kararla arka arkaya çekim olmayacağı açıklandı. John Krasinski yönetmenliğindeki A Quiet Place 2'nin geçtiğimiz yılın bahar aylarında vizyona girmesi gerekiyordu. Ancak film önce 2020 Eylül'e sonra da 2021 Eylül'e alındı. Tüm bu zorlukların aşılıp aşılamayacağı önümüzdeki dönemlerde görülecek.

    Paramount+, büyük film arşivinin yanı sıra The Handmaid's Tale, The Walking DeadMad Men gibi önemli televizyon yapımlarına yer verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top