Hesabım
    Sinemaların Açılış Tarihi 1 Nisan'a Ertelendi!

    Sinemalar 1 Nisan'a kadar kapalı kalacak.

    1 Mart'ta açılması planlanan sinema salonlarının açılış tarihi 1 ay ertelendi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeyle birlikte sinemalar resmi olarak 1 ay daha kapalı kalacak. Bu önemli duyuruyu paylaşan şirketlerden biri de CGV Mars oldu. Şirket, film dağıtım çalışmalarına verdikleri aranın bir süre daha uzatıldığını belirten bir paylaşımda bulundu.

    Dünya çapında coronavirüs salgını hakimiyeti nedeniyle bir belirsizlik içerisinde yaşadığımız şu günlerde, sinemaların kapalı kalma süresinin uzatıldığı haberi paylaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, sinemaların açılış tarihinin ileri bir tarihe alınması konusunda ortak bir karar verdi. İçişleri Bakanlığı’nın 24.02.2021 tarih 3135 sayılı Genelgesi doğrultusunda salgınla mücadele konusunda alınan önlemlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan'da başlamasına karar verildi. Ayrıca açıklamanın devamında  Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları'nın, kapalı olmayan ve suç teşkil edenler hakkında adli işlem başlatılmasına karar verme hakkına sahip olacağı sözleri yer aldı.

    Sinemalar, coronavirüs salgınının patlak verdiği dönem olan 2020'nin Mart ayından bugüne kapalı bir vaziyetteydi. Yaz aylarında sinemalar yeniden açılsa da salgının durdurulmasının önünde engel teşkil ettiği gerekçesiyle yeniden kapatılmıştı. Ayrıca sinemalar açıldığında dahi izleyicilerin ilgisinin salgın öncesindeki gibi olmadığı görüldü. Tüm dünyada film şirketleri ve yapımcılar, filmlerini streaming platformlarına devretmeyi tercih ediyor.

    Eğer coronavirüs salgını önlemleri konusunda yeni kararlar alınmazsa, sinema salonları 1 Nisan'da açılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top