Hesabım
    Space Jam: A New Legacy'nin Yönetmeni Neden Lola'yı Değiştirdi?

    Malcolm D. Lee, Lola'nın tasarımının değişmesiyle ilgili konuştu.

    Space Jam: A New Legacy'den ilk görseller geçtiğimiz hafta içerisinde sinemaseverlerle buluşturulmuştu. Looney Tunes kahramanlarının yeni versiyonları genel olarak sevildi. Ancak bir karakter gözlere özellikle çarptı. Çizgi film dünyasında Bugs Bunny'nin peşinden koştuğu tavşan olan Lola'nın tasarımı ilk Space Jam filmine göre daha sade hale getirildi ve Hollywood'un geleneksel abartıdaki kadın görüntüsü kaldırıldı. Yönetmen Malcolm D. Lee, bu konuya değinmeden geçmedi ve Lola'nın tasarımını neden değiştirdiğini anlattı.

    Malcolm D. Lee şu sözleri sarf etti: "2021 yılındayız. Yetenekli ve güçlü kadın karakterler yansıtmanın önemi büyük. Bu nedenle birçok detay üzerinde yeniden çalıştık. Yalnızca görünüşünü değiştirmekle kalmadık, mesela şortunun uygun uzunlukta olduğundan emin olduk ve nesneleştirmeden feminen olmasını sağladık, aynı zamanda ona gerçek bir ses verdik. Bizim için bu olay onun atletik güçlerini, liderlik yeteneğini ortaya çıkarmak ve diğerleri gibi tam bir karakter haline getirmekti." Yönetmen Lee böylelikle Lola'yı seksist tasarımından ve bir yan karakter olmaktan kurtarmış gibi görünüyor.

    Orijinal filmde o dönemin büyük basketbol yıldızı Michael Jordan'ı başrolde izlemiştik. Şimdi ise LeBron James, Jordan'ın yerini alıyor. Warner Bros bünyesinde geliştirilen ve uzun süredir beklenen filmin oyuncu kadrosunda James'in yanı sıra Star Trek: DiscoveryThe Walking DeadOnce Upon A TimeThe Good Wife gibi yapımlardan tanıdığımız Sonequa Martin-Green; Marvel Sinematik Evreni'nin yıldızı Don Cheadle; ilk kez oyunculuk performansı sergileyen genç isim Cedric Joe; NBA oyuncuları olan Damian Lillard, Anthony Davis ve Klay Thompson, WNBA yıldızları olan Phoenix Mercury'den Diana Taurasi ile Los Angeles Sparks'tan Chiney ve Nneka Ogwumike gibi isimler yer alıyor.

    Space Jam: A New Legacy, ülkemizdeki izleyicileriyle 16 Temmuz'da sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top