Hesabım
    "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" İçin Husavik Kasabasından Bağımsız "Óskar" Kampanyası!

    Husavik kasabası sakinleri Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga'nın Oscar ödülü kazanmasını istiyor!

    "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" filmi, 2020 yılında gösterimini Netflix üzerinden yapmaya başlamıştı. Rachel McAdams ve Will Ferrell'in başrolünü üstlendiği film, 93. Akademi Ödülleri'nin kısa listelerinde En İyi Şarkı kategorisinde yer almayı başardı. Filmin başkahramanlarının yaşadığı kasaba olan Husavik halkı da, Eurovision filmi için bağımsız bir Oscar, daha doğrusu Óskar kampanyası düzenleme kararı aldı.

    93. Akademi Ödülleri'nde kimlerin aday olacağı henüz açıklanmadı. Ancak açıklanan kısa listelerde Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikayesi filminden Molly Sanden'in seslendirdiği şarkı yer aldı. Şarkının esas adaylar arasında da gösterilmesini isteyen Husavik halkı "An Óskar for Húsavík" başlığı altında kampanya düzenleme kararı aldı. Bağımsız kampanya videosunda sakin bir balıkçı kasabası olan, halkı elflere inanan, huzurlu Husavik kasabası halkıyla tanışıyoruz. Ayrıca Ja Ja Ding Dong şarkısı konusunda ısrarcı olan sinirli adam da videoda görülüyor.

    Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikayesi, küçüklüklerinden beri Eurovision Şarkı Yarışması'na katılma hayali kuran Lars ve Sigrit'in kazara Eurovision'a gönderilme hikayesini anlatıyor. Son derece yetenekli olmalarına rağmen başları beladan kurtulmayan Lars ve Sigrit, güç de olsa Eurovision'ın altından kalkmayı başarıyorlar. Ayrıca filmde, orijinal Eurovision yarışmasının Conchita Wurst, Netta, Loreen, Alexander Rybak, Jamala gibi popüler müzisyenler, Madonna, Cher, Abba, Celine Dion gibi yıldız müzisyenler tarafından birçok kez coverlanan Waterloo'yu seslendirerek sürpriz anlara neden oluyorlar.

    Film, Netflix üzerinden izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. 93. Akademi Ödülleri, 25 Nisan tarihinde bir törenle sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top