Hesabım
    Pepé Le Pew, "Space Jam: A New Legacy"de Yok!

    Looney Tunes'un orijinal kahramanlarından bazıları yeni filmde yer almayacak!

    Yıllar sonra LeBron James başrolüyle devam filmi çekilen Space Jam: A New Legacy ile ilgili yeni bir tartışma çıktı. İlk Space Jam filminde yer alan ve Looney Tunes dünyası için önemli olan bazı karakterler, Space Jam: A New Legacy'de bulunmuyor. Bunlardan biri de meşhur sinir bozucu kokarca Pepé Le Pew. Karakteri filmden çıkarma filmi ise yönetmen Malcolm D. Lee'ye aitti.

    Aslen Space Jam: A New Legacy'de bir Pepé Le Pew sahnesi vardı. Ancak bu sahne, Malcolm D. Lee'den önce projede yer alan yönetmen Terence Nance'e aitti. Lee, 2019 yılında projenin yönetmen koltuğuna oturtulduğunda karakteri filmden çıkardı. Bunun en büyük nedeni Pepé Le Pew'un tecavüz kültürüyle yaratılmasıydı. Fransız kökenli olarak yaratılan karakter, etkilendiği herhangi yabancı ya da tanıdık kadın karakterlerin üstüne atlıyor ve izinsiz bir şekilde öpmeye çalışıyordu. Hiçbir kadın karakter Pepé Le Pew'un öpücüğüne karşılık vermemişti.

    Açıklamalara göre Pepe Le Pew, siyah beyaz bir Space Jam: A New Legacy sahnesinde yer alacaktı: "Pepe, barmeni oynuyor ve Greice Santo'nun canlandırdığı bir kadına barda saldırarak başlıyor. Kolunu öpmeye başlıyor, kadın geri çekiyor. Pepe, onun yanındaki sandalyeye çarpıyor. Kadın, içeceğini Pepe'in üzerine döküyor ve tokatlıyor, sandalyede dönmesini sağlıyor. Bu sandalye LeBron James tarafından durduruluyor. James ve Bugs Bunny, Lola'yı arıyor ve Pepe onun nerede olduğunu biliyor."

    Söylenenlere göre bu sahnede bulunan kadın oyuncu Greice Santo, sahnenin kesilmesine üzülmüş, çünkü bu onun için Hollywood'da önemli bir deneyim olacakmış. Bir dönemler normal olarak karşılanan, hatta eğlence konusu olan tecavüz kültürünün artık dünyanın hiçbir yerinde hoş karşılanmadığı biliniyor. Malcolm D. Lee'nin kararının da bu açıdan olumlu olduğu düşünülüyor. Yönetmen aynı zamanda Lola'yı da cinsel obje tasarımlarından kurtarıp genç bir kadın imajına bürünmesini sağladı. Space Jam: A New Legacy, 16 Temmuz 2021'de gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top