Hesabım
    DGA'nın Sinema Kategorisindeki Adayları Belli Oldu

    Yönetmenler Birliği, sinema dalında en iyileri belirledi

    A24

    BAFTA Ödülleri'nin, yılın en iyi filmi ve yönetmenlik başarıları konusundaki seçimleriyle ağırlık kazandığı aynı gün, prestijli ve tipik olarak daha çok Oscar adaylıklarıyla örtüşen DGA Ödülleri, bazı tarihi öneme sahip sonuçlarla adaylarını açıkladı. Emerald Fennell ("Promising Young Woman") ve Chloé Zhao ("Nomadland"), Amerika Yönetmenler Birliği tarafından şimdiye kadar aday gösterilen dokuzuncu ve onuncu kadın yönetmen oldular. Zhao, bu ödüle aday olan ve beyaz olmayan ilk kadın unvanına sahip oldu.

    Daha önce aday olan sekiz kadın yönetmen şu isimlerden oluştu; Lina Wertmüller (“Seven Beauties”), Randa Haines (“Children of a Lesser God”), Barbra Streisand (“The Prince of Tides”), Jane Campion (“The Piano”), Sofia Coppola (“Lost in Translation”), Valerie Faris (“Little Miss Sunshine”), Kathryn Bigelow (“The Hurt Locker” ve “Zero Dark Thirty”) ve Greta Gerwig (“Lady Bird”).

    2015 yılında verilmeye başlanan ilk uzun metrajlı film yönetmeni kategorisi adayları, sezonun geri kalanındaki ödüllerde hep ana kategoride yer aldı. Bu dalda aday olan Radha Blank (“The Forty-Year-Old Version”), Fernando Frias de la Parra (“I’m No Longer Here”) ve Regina King (“One Night in Miami”), beyaz olmayan üç yönetmen olarak yine bir ilke imza attı. Üçlüye, Darius Marder ("Sound of Metal") ve Florian Zeller ("The Father") katıldı. 

    İşte, Yönetmenler Birliği (DGA)'nin en iyi yönetmen adayları:

    Bir Sinema Filminde En İyi Yönetmen

    Lee Isaac Chung - “Minari

    Emerald Fennell - “Promising Young Woman

    David Fincher - “Mank

    Aaron Sorkin - “The Trial of the Chicago 7

    Chloé Zhao - “Nomadland

    İlk Uzun Metraj Filmini Çeken En İyi Yönetmen

    Radha Blank - “The Forty-Year-Old Version

    Fernando Frias de la Parra - “I’m No Longer Here

    Regina King - “One Night in Miami

    Darius Marder - “Sound of Metal

    Florian Zeller - “The Father

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top