Hesabım
    Oscar Adayı "Emerald Fennell", DC Filmi 'Zatanna'yı Yazacak!

    Promising Young Woman'la Oscar yarışına giren Fennell, DC evreninde..

    Promising Young Woman”ın Oscar adayı yönetmeni Emerald Fennell, farklı türden bir senaryoyu üstleniyor. Yönetmen, DC Comics'in kahramanının beyazperdeye uyarlaması olan “Zatanna”yı yazmak için anlaşmayı imzaladı. Warner Bros.’un DC Films’inden çıkacak olan yapım sinemada gösterime girecek. J.J. Abramsın Bad Robot şirketi, WarnerMedia ile yaptığı genel anlaşma yoluyla prodüksiyonu üstleniyor.

    Fennell'in yeni anlaşması, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan "Promising Young Woman"la Oscar adaylıkları kazanmasından sonra gelmiş oldu. Carey Mulligan için en iyi kadın oyuncu adaylığı getiren film, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dahil olmak üzere beş Oscar adaylığı kazandı. Ayrıca, Altın Küre, BAFTA, DGA ve WGA Ödüllerinde de dikkati çekti.

    İlk ke kendi projesi yapılacak olan Zatanna, Justice League'le olan ilişkisiyle tanınıyor ama karakter bir DC filminde hiç görünmedi. Serinda Swan, CW yapımı Smalville'in daha sonraki sezonlarında süper kahramanın ilk canlı aksiyon görünümünü canlandırdı. Film için Zatanna rolü henüz kimseye gitmedi. Gardner Fox ve Murphy Anderson tarafından yaratılan Zatanna bir sihirbazdır ve DC evrenindeki en güçlü büyücülerden biri olarak kabul edilir. Büyülü yetenekleri genetiktir, çünkü babası Giovanni Zatara da bir simyacıydı.

    "Wonder Woman" ve devamı olan "Wonder Woman 1984"un ardından Zatanna, baş karakter olan ikinci kadın DC kahramanı olacak. Stüdyo, kısa süre önce "The Young and the Restless" yıldızı Sasha Calle'yi "The Flash"taki ilk çıkışından önce Supergirl'ü oynaması için kadroya aldı ancak bağımsız bir film hazırlamadı. Fennell, aynı zamanda Sandra Oh ve Jodie Comer'in başrollerini paylaştığı İngiliz casus gerilim filmi “Killing Eve”in ikinci sezonunda showrunner olarak yer aldı. Oyunculuk çalışmaları arasında ise, “Anna Karenina”, “The Danish Girl”, “Call the Ebe” ve son olarak Camilla Bowles'ı canlandırdığı Netflix'in kraliyet draması “The Crown” yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top