Hesabım
    Rupert Grint, Hem J.K. Rowling'e Saygı Duyuyor, Hem de Ona Katılmıyor

    Servant'ın yıldızı Rupert Grint'ten yeni bir açıklama geldi.

    J.K. Rowling'in geçtiğimiz yıl gündeme damgasını vuran trans dışlayıcı feminist söylemleri, etkisini Rupert Grint aracılığıyla sürdürüyor. Harry Potter serisinde yıllarca Ron olarak izlediğimiz Grint, Rowling'e hem saygı duyduğunu hem de aynı fikirleri paylaşmadığını belirten sözler sarf etti.

    J.K. Rowling, birçok hayranının ve onunla çalışan oyuncuların sırtını dönmesine neden olan sözler sarf ederek herkesi şaşırtmıştı. Rowling'in Harry Potter serisini kaleme alırken anlatmak istediği en büyük şeylerden birinin ayrımcılığa karşı gelinmesi olduğu biliniyor. Ancak Rowling sosyal medyada trans kadınların regl görmediği için kadın olmadığını söyleyerek büyük bir ayrımcılık yapmış ve tepki çekmişti. Şimdi ise Rupert Grint bu konuda şu sözlerle yorum yaptı:

    "Yaptığı her şey için çok minnettarım. Çok yetenekli, olduğunu düşünüyorum. Yani ortada ki yaptığı işler dahice. Ama evet, bana göre bir insana büyük bir saygı duyup aynı zamanda bu tür konularda fikir ayrılığı yaşayabilirsiniz. Bazen sessizlik daha gürültülüdür. Susmak zorunda hissettim, çünkü bunun önemli olduğunu düşündüm. Demek istediğim şey şu ki, ben bu konuda yetkili biri değilim. Sadece nezaketen insanlara saygı duyuyorum."

    Rowling'in trans dışlayıcı sözlerine karşı  Daniel RadcliffeEmma Watson gibi önemli isimler açıklamalarda bulunmuşlardı. Konuşan herkes, Rowling'in yanlış sözler sarf ettiğini ifade etti. Ayrıca Harry Potter hayran siteleri, sitelerden J.K. Rowling'in adını çıkarma kararı almıştı.

    Rupert Grint, Harry Potter kariyerinin ardından şimdilerde Apple TV+'ta gösterilen başarılı dizi Servant'ta rol almaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top