Hesabım
    Sinemaların Açılış Tarihi Mayıs Ortasına Ertelendi

    Sinemalar, Ramazan Bayramı'na kadar kapalı!

    Sinemaların açılış tarihi Nisan'dan Mayıs'a ertelendi. Geçtiğimiz Mart ayından bugüne kapalı olan sinemalar, Ramazan Ayı'nın sonuna kadar kapalı kalacak. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi. "Sinema Salonlarının Faaliyetlerinin Ertelenmesi" ek genelgesiyle birlikte sinemaların 12 Mayıs'ta kapılarını açmasına karar verildiği öğrenildi.

    Coronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri de eğlence sektörü oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde bir süre kapalı kalmasının ardından yaz aylarında açılan sinemalar, 17 Kasım tarihinde verilen kararla birlikte yeniden kapatılmıştı. Aylardır sinemaseverleri ağırlayamayan sinemaların açılış tarihi olarak 1 Nisan verilmişti. Ancak bu tarih yeniden ertelendi. Geçtiğimiz akşam yapılan bir açıklamayla birlikte restoranların 12 Mayıs'a kadar kapalı olacağı söylendi. Kapalı kalacak mekanlar arasına sinemalar da eklendi.

    Bu sırada ülkemizdeki birçok film festivali de online gösterim düzenine geçti. Çoğu festival Haziran ayı içerisinde fiziki gösterim sistemine dönmeyi hedefliyor. Ama bu durum, sinemaların açılmasına bağlı gibi görünüyor. Eğer coronavirüs salgını engel olmazsa 12 Mayıs tarihinde Ramazan Bayramı ile birlikte sinemalar yeniden açılışını yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top