Hesabım
    Oyuncu Mehtap Ar Hayatını Kaybetti

    Müjde Ar'ın kardeşi Mehtap Ar hayata gözlerini yumdu

    Söz yazarı Aysel Gürel'ın kızı, ünlü sinema sanatçısı Müjde Ar'ın kardeşi olan 64 yaşındaki oyuncu Mehtap Ar hayatını kaybetti. 70'li yıllarda oyunculuk kariyerine başlayan, özellikle 80'li yıllarda oynadığı filmlerle tanınan Mehtap Ar, "Gırgıriye'de Cümbüş Var", "Karılar Koğuşu" ve "Kaldırım Çiçeği" gibi filmlerde oynamış, 2000'li yıllarda ise "Ruhsar", "Sevda Tepesi" ve "Roman Havası" gibi TV dizilerinde rol almıştı.

    Mehtap Ar, yaklaşık iki buçuk senedir akciğer kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Geçtiğimiz günlerde, yeni yaşını kutladığımız Ar, birkaç aydır durumu ağırlaştığı için yoğun bakımdaydı ve tedavisi yoğun bir şekilde sürüyordu. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayan sanatçı, bu sabah (10 Nisan) hayatını kaybetti. Sosyal medyada birçok ünlü sanatçı da üzüntüsünü dile getiren paylaşımlar yapmaya başladı.

    2000 yılında Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu adıyla çocuk tiyatrosu kuran sanatçı, bütün Anadolu’yu dolaştı ve çocuklara umut olmayı başardı. Ünlü şarkı sözü yazarı Aysel Gürel ve Tercüman Gazetesi muhabirlerinden Vedat Akın‘nın (Ebrem) kızı olan Mehtap Ar, 6 Nisan 1957 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Ablasıyla birlikte dedelerinin yanında büyüyen Ar, daha sonra Müjde Ar'ın izinden giderek oyunculuk yapmaya başladı ve yakın zamana kadar aktif olarak kariyerine devam etti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top