Hesabım
    80'li Yılların En Etkileyici 10 Amerikan Filmi

    80'li yıllarda büyük etki yaratan 10 harika film

    1970'ler genellikle Amerikan film tarihinin en büyük on yılı olarak ilan edilse de, 1980'ler, filmlerin geleceği üzerinde daha uzun süreli bir etki yarattı. 80'lerin film ortamı, 90'ların bağımsız filmlerine yol gözterirken, 70'lerin sonlarında gişe rekorları kıran filmlerin tarzlarını da sürdürdü. Aynı zamanda, ana akım sinemada, günümüzde auteurlere ve gelecek vadeden film yapımcılarına aynı derecede içgüdüsel ve çığır açan cesur değişiklikler getirdi. Eğlenceli pop-corn filmleri büyük bir geri dönüş yaşadı, macera ve aksiyon filmleri, daha büyük kahramanlar ve daha korkunç kötüler yaratmak için 70'lerdeki kural tanımazlık 80'lerin bütçeleriyle birleşti.

    Teknolojik gelişmeler, halkın merakını insanlar ve makineler arasındaki ilişkiye bağlayan bir dizi filme ilham verdi. Kötü adamlar, o dönem Amerikan filmlerinde Alman ve Rus olma eğiliminde olduğu için burada yabancı düşmanlığı da dile getirildi ama bağımsız tarafta, Spike Lee ve Jim Jarmusch'un yükselişine ve David Lynch ve Coen'lerin kariyer değiştiren çalışmalarına tanık olmamızı sağladı. Yeni bağımsız film dalgası, izleyicileri Yeni Hollywood'dan çok daha çeşitli dünyalara götürdü. 80'lerin sinemasının belki de en kalıcı yeniliği, genellikle herkesi memnun etmek için değil, onlara meydan okumak için uygulanan tür ve stil karışıları oldı.

    Sıradışı türlere, kara film anlayışı ve komedinin şaşırtıcı, hatta riskli şekilde dahil edilmesi, film yapımcılarının yapabileceklerinin sınırlarını büyük ölçüde genişletti. 1980'ler, 70'lerin yükselttiği beklentileri daha yaratıcı ve eğlenceli yollarla yıkmaya devam eden, çok çeşitli filmleri temsil etmeye çalışan bir dönemdi. Bu dönemde birçok film büyük etki yarattı ve biz, 10 tanesini sizin için derledik. İŞte, 1980'lerde büyük etki yaratan 10 harika film!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top