Hesabım
    Predator Yazarları, Disney ile Mahkemeye Taşındı

    Predator'ın haklarının kime gideceği konusu davalık oldu.

    1987 yapımı Predator filminin yazarları Jim ve John Thomas, Disney ile mahkemelik oldu. Disney'in Predator haklarını devralmayı talep etmesi üzerine, Jim ve John Thomas hakları ikinci kez devretmeyi reddetti. Amerika'daki telif hakları yasası, Thomas ikilisine bu hakkı veriyor.

    Disney bünyesinde bulunan 20. Century, Jim ve John Thomas'ın Predator haklarını devretmemesi üzerine harekete geçti. Disney'den gelen bildiriye göre, senaristler fesih bildirimini hukuka uygun bir şekilde yapmadı. Ayrıca senaristler Disney'e yeterli zaman da tanımadı. Thomas Kardeşler ise Disney'in söylediklerine karşı çıkıyor. 2016 yılında tüm gerekli belgelerin teslim edildiğini ve 17 Nisan tarihinde Predator'ın haklarının 20. Century'den çıkacağı belirtilerek yeterli zamanın verildiğini söylüyorlar.

    Predator gibi birçok film imtiyaz sahibi ve stüdyolar arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Örneğin Friday The 13th'in yazarı Victor Miller, 2018 yılında yapımcılara karşı başlattığı savaşı kazanmıştı. Ayrıca Clive Barker, Hellraiser'ın hakları için verdiği mücadeleyi geçtiğimiz yıl kazandı. Wes Craven ise Nightmare on Elm Street'in haklarını 2020 yılında yeniden kazandı.

    Predator serisinin son filmi The Predator, tehdit altında olan insan ırkını, ölümcül Predator ırkından korumaya çalışan bir ekibin mücadelesini anlatıyordu. Serinin ilk filmi 1987 yılında John McTiernan aracılığıyla hayata geçirilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top