Hesabım
    Dakota Johnson, Netflix'in Jane Austen Uyarlaması "Persuasion"da Rol Alacak

    Persuasion'ın başrolü Dakota Johnson olacak.

    Netflix, Persuasion'ın modern bir uyarlamasını yapmaya hazırlanıyor. Açıklamalara göre Dakota Johnson, filmin yıldızı olacak. Ayrıca Broadway'de yönetmenlik yapan Carrie Cracknell, ilk uzun metraj film denemesini Persuasion ile hayata geçirmiş olacak.

    Yönetmen Carrie Cracknell, geçtiğimiz yıllarda Jake Gyllenhaal ve Tom Sturridge'li Sea Wall/ A Life oyununu yönetmişti. Oyun, Tony Ödülleri'nden adaylığa layık görülmüştü. Persuasion için Netflix MRC Film ile iş birliği yapacak. Film, Jane Austen'in imzasını attığı kitaptan uyarlanacak. Türkçe adıyla İkna kitabı, Anne Elliot'ın hikayesine odaklanıyordu. Anne, modern duyarlılıklara sahip olan çevresiyle uyumsuz bir kadındır. Genç kadın ailesiyle yaşıyordur ve zengin ailesi iflasın eşiğindedir. Bu sırada karizmatik adam Frederick Wentworth, Anne'in hayatına geri döner. Anne'in geçmişini geride bırakmak ile kalbinin sesini dinlemek arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

    İkna, 1817 yılında okuyucu karşısına çıkmıştı. Eser, televizyon ekranlarına uyarlanma şansı elde etmişti. İlk olarak bir BBC mini dizisi olarak Daphne Slater ve Paul Daneman başrolüyle izleyicileriyle buluşmuştu. Son olarak ise 1995 yılında Ciarán Hinds'li versiyonuyla televizyon filmine dönüştürülmüştü.

    Persuasion'ın senaryosunu kitaptan Ron Bass ve Alice Victoria Winslow uyarlıyor. Andrew Lazar, Christina Weiss Lurie, Elizabeth Cantillon, Michael Constable ve David Fliegel filmin yapımcılığını üstleniyor. Başarılı oyuncu Dakota Johnson, Grinin Elli Tonu serisiyle bir yıldıza dönüşmüştü. Ama esas çıkışını Luca Guadagnino'nun Suspiria filmiyle gerçekleştirdi. Persuasion'da Johnson'a kimin eşlik edeceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top