Hesabım
    Trans Dövüş Sporcusu Fallon Fox'un Hayatı Film Oluyor

    MMA dövüşçüsü Fallon Fox'un biyografisi çekilecek.

    Karma dövüş sanatları sporcusu olarak tanınan Fallon Fox'un hayatının filme aktarılacağı duyuruldu. T Cooper ve Allison Glock-Cooper, henüz adı açıklanmayan filmin senaryosunu kaleme alıyor. Fox'un 2013 yılına kadar trans kimliğini sakladığı biliniyor. 2013 yılının ardından da karma dövüş sanatları topluluğunun tacizlerine uğradığını söylüyor.

    Hayatı film olacak olan dövüş sanatçısı Fallon Fox, konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Bu hikayeyi hayata geçirecek olan yapımcılar ve yazarlarla birlikte çalıştığım süre boyunca harika zaman geçirdim. Umarım bu film spor dallarında transların varlığına ışık tutar. Bu hikayenin hiç olmadığı kadar çok anlatılması lazım."

    Fallon Fox'un doğumunda erkek olması nedeniyle bir döneme kadar erkek dövüş sporu bölümünde yer alıyordu. Trans olduğunu açıklamasının ardından kadın bölümüne geçmesinin ne kadar zor olduğunu Fallon Fox açıklamıştı. Onun hakkında her ne kadar kadın gibi görünse de erkek kaslarına ve kemiklerine sahip olduğu söylenerek transfobik ve ayrımcı bir tutum sergilenmişti.

    Trans birinin toplumsal cinsiyet kurallarıyla yaşayan toplumlarda başından geçen zorluklar daha önce de anlatılmıştı. Girl filmi, bu örneklerden biriydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top