Hesabım
    Ruth Wilson ve Andrew Scott Başrollü HBO Filmi "Oslo"dan Fragman!

    Oslo'nun resmi fragmanı yayında!

    Ruth Wilson ve Andrew Scott'ın başrolünü paylaştığı Oslo filminden ilk fragman resmi olarak paylaşıldı. HBO'da gösterime sunulacak olan film, Oslo Barış Anlaşmaları dönemine götürecek. İsrail ve Filistin arasında yaşananların arka planını anlatan Oslo, Tony ödüllü aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlandı.

    Oslo Barış Anlaşması, Geçici Yönetim Düzenleme İlkelerinin Bildirgesi olarak da biliniyor. 1993 yılında yayınlanan bu bildirge Filistin ile İsrail'in arasındaki ilişkiyi düzenleme amacı güdüyordu. İsrail ve Filistin temsilcileri, bu sayede ilk kez yüz yüze anlaşma amacıyla bir görüşme yaptı. Görüşmelerin, iki ülke arasındaki çatışmaları sonlandırabileceği düşünülüyordu. Ancak tarihte bu durum düşünüldüğü gibi ilerlemedi. İsrail'in hareketleri sonucunda Filistin anlaşmayı feshettiğini duyurdu.

    The Affair ile başarı yakalayan Ruth Wilson filmde Norveç Dışişleri Bakanı Mona Juul'u canlandırırken. Fleabag'deki rahip rolüyle akıllara kazının Andrew Scott, Juul'un kocası Norveçli sosyolog Terje Rød-Larsen'a hayat verecek. Oslo'nun yardımcı oyuncuları arasında Filistin Kurtuluş Örgütü Maliye Bakanı Ahmed Qurie rolüyle Salim Dau; Qurie'nin ortağı Hassan Asfour rolüyle Waleed Zuaiter; İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Uri Savir rolüyle Jeff Wilbusch; İsrailli ekonomi profesörü olan Yair Hirschfield rolüyle Dov Glickman; Rotem KeinanItzik CohenTobias ZilliacusSasson Gabai gibi isimler yer alıyor.

    Bartlett Sher, Oslo'nun yönetmen koltuğuna oturdu. J.T. Rogers ise filmin senaryosunu tiyatro oyunundan çevirdi. Oslo, 29 Mayıs tarihinde HBO'da gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top