Hesabım
    Amazon, Asghar Farhadi’nin ‘A Hero’ Filminin Haklarını Aldı

    Usta yönetmen yeni filminin çekimlerini bitirdi..

    Amazon Studios, Şiraz, İran'da çekilen ve şu anda post prodüksiyon aşamasında olan, iki Oscar ödülü sahibi yönetmen Asghar Farhadi’nin "A Hero" adlı filminin ABD haklarını satın aldı. Amazon Studios, 2022 ödül sezonunu hedefleyen "A Hero"yu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. UTA Independent Film Group, film yapım ekibi adına Memento Films International'la anlaşmayı müzakere etti.

    "A Hero", bu yılki Cannes Film Festivali için potansiyel yarışma filmlerinden biri. Filmde tanınmış İranlı oyuncular yer alıyor ve hala gizli olan bir senaryoya sahip. Memento Films International, senaryonun "modern toplumlarımızın birçok güncel sorununu ele aldığını" söyledi. Beklenen Farsça film, Farhadi’nin memleketi olan İran’a dönüşünü işaret ediyor. Daha önce Berlin’deki Altın Ayı ödüllü “A Separation” ve her ikisi de en iyi yabancı film dalında Oscar kazanan “The Salesman”i yönetti.

    2016'da Cannes'da dünya prömiyerini yapan ve en iyi senaryo ve oyuncu dallarında (Shahab Hosseini için) iki ödül kazanan “The Salesman”dan sonra Amazon Studios'un yöneteceği ikinci Farhadi filmi bu proje olacak. En iyi yabancı film dalında Oscar kazanan "The Salesman" ayrıca BAFTA ve Altın Küre adaylıkları kazandı. "The Salesman", Amazon Studios ve Cohen Media Group tarafından ortaklaşa satın alındı.

    Farhadi, son olarak 2018'de Cannes Film Festivali'nin açılışını yapan, Penélope Cruz ve Javier Bardem'in rol aldığı İspanyolca drama “Everybody Knows”u yönetti. Film, en iyi film, yönetmen, aktör, aktris ve senaryo dallarında Goya Ödülleri'ne aday gösterildi. Farhadi, son üç filminde Farhadi ile birlikte çalıştığı Memento Films Production'da düzenli iş arkadaşı Alexandre Mallet-Guy'la birlikte “A Hero”nun yapımcılığını üstleniyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top