Hesabım
    Paul Verhoeven İmzalı Cannes Yarışmacısı "Benedetta"dan Fragman!

    Benedetta, yılın en merak konusu filmleri arasında yer alıyor.

    Bir LGBTİQ+ dramı olan Benedetta'nın fragmanı resmi olarak paylaşıldı. Judith C. Brown'ın Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy isimli kitabından uyarlanan film, Cannes Film Festivali'nde yarışan yapımlar arasında yer alacak. Usta yönetmen Paul Verhoeven, Benedetta'nın yönetmenliğine imzasını attı.

    Benedetta, 17. yüzyılın İtalyası'na götürecek. O dönemde cinsellikten ve cinsel imgelerden kaçış büyük oranda baskındır. Kilise ve dinin gücü ise durdurulamaz seviyededir. Benedetta Carlini'nin ise o dönemde eşcinsel bir ilişkisi olur. İki kadının arasında romantik bir ilişki başgösterir. Elle ve Basic Instinct filmleriyle akıllara kazınan Paul Verhoeven'ın yönetmeni olduğu Benedetta, Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alacak ve yarışma filmleri arasında rekabet edecek.

    Benedetta'nın oyuncu kadrosunda başrolde Virginie Efira olmak üzere, Charlotte Rampling, Daphné PatakiaLambert Wilson ve Olivier Rabourdin yer alıyor. Gerçek olaylardan ilhamını alarak çekilen Benedetta'nın uyarlandığı kitap, 1986 yılında okuyucularıyla buluşmuştu. Filmin senaryosunu Verhoeven ile birlikte Elle'in yazarı David Birke kaleme aldı.

    Cannes Film Festivali, bu yıl büyük merak uyandıran iki filmi açıklamış bulunuyor. Bunlardan biri Benedetta olurken, diğeri Leos Carax imzalı Annette oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top