Hesabım
    Betimleme Fabrikası, Dizi, Film ve Belgesellerin Sesi Olacak

    Betimleme Fabrikası, görme engelliler için çalışmalar üretiyor.

    Yönetmen ve yapımcı Hakkı Görgülü, Yapımcı Fırat Boran ve Ahmet Savaş'ın kurucusu olduğu Betimleme Fabrikası, yeni bir girişim ile dizi, film ve belgesellerde görme engelliler için bir çalışma başlatıyor. Bu sayede görme engelliler için dizi ve filmlerin sesli betimlemeleri yapılarak hayallerinde canlandırmaları sağlanacak.

    Türkiye'de bulunan milyonlarca görme engellinin sesi Betimleme Fabrikası olacak. Dünya standartlarında bir hizmet vermeyi amaçlayan kuruluş, TRT, Exxen, Gain gibi platformlar ve kanallarda yer alan dizi ve filmlerin sesli betimlemelerini yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Betimleme Fabrikası'nın hedeflerinden biri de, kanalların ve platformların daha geniş kitleye ulaşabilmesi ile engelsiz bir iletişimi sağlayabilmek.

    Betimleme Fabrikası'nın kurucusu Hakkı Görgülü'nün şimdilerde 1 dizi, 1 film ve 1 belgesel projesi üzerinde çalıştığı açıklandı. Projelerin çekimlerine 2022'nin yaz aylarında başlanacak. Projeler arasında olan dizi, 5 engelli süper kahramanın maceralarını anlatacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top