Hesabım
    Amazon, MGM'i 9 Milyar Dolar'a Satın Almak İstiyor

    MGM ve Amazon görüşmeleri devam ediyor.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde iflasını veren Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları, Amazon ile görüşmeler yapıyor. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Amazon, MGM'i 9 milyar dolara satın alacak. Böylece stüdyo, James Bond gibi büyük yapımların sahibi olacak.

    MGM'nin James Bond serisinin son filmi No Time To Die'ı 600 milyon dolara Netflix'te satmaya çalıştığı biliniyor. Ancak stüdyo bu kadar büyük bir meblağ ödememe kararı almıştı. Şimdi ise Amazon, MGM'in tamamını almak üzere anlaşmaya varmaya çalışıyor. Bu durumun bir dedikodudan daha ötede olduğu söyleniyor. MGM ve Amazon şimdilik yorum yapmayı reddediyor. 

    2020'nin Aralık ayı içerisinde doğrulanan habere göre MGM ve tüm arşivi satışa çıkarılmıştı. Amazon'un verebileceği meblağnın 7 ile 10 milyar dolar arasında olduğu belirtiliyor. MGM temsilcileri, stüdyonun 9 milyar dolar değerinde olduğunu söylerken alıcılar genellikle 5 milyar dolarlık tekliflerle geliyorlardı. Eğer anlaşma yapılabilirse James Bond haklarının yanı sıra The Handmaid's Tale, Candyman, RespectBreaking News In Yuba County gibi popüler yapımlar da Amazon'un olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top