Hesabım
    Warner Bros'un Dune'u HBO Max'te Yayınlama Kararı Değişti!

    WarnerMedia'dan yeni karar!

    Warner Bros'un tüm 2021 filmlerinin HBO Max ve sinemalarda aynı anda gösterime gireceği açıklanmıştı. Gelen tepkilerin ardından stüdyo geri adım atmamıştı. Ama coronavirüs aşılaması sonrası hayatın normale dönme sürecinde WarnerMedia bu kararı bozdu. Denis Villeneuve imzalı Dune'un, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapacağı, ardından da HBO Max'te gösterilmeden sinemalarda izleyici karşısına çıkacağı açıklandı.

    Warner Bros, 2021 yılını es geçip, 2022 yılı için Regal Sinemaları ile anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmaya göre filmler 45 gün boyunca sinemalarda gösterimde kalacak, HBO Max'te gösterilmeyecekti. Şimdi ise bu konu 2021 yılına taşındı. Sadece Dune'u kapsayan duyuruya göre, film doğrudan sinemalarda gösterime girecek ve HBO Max'te sinemalardan kaldırıldıktan  sonra gösterilecek. Ama Warner'ın King Richard ve Cry Macho gibi ödül sezonuna oynayan diğer yapımları HBO Max ile sinemalarda aynı anda yerini alacak.

    Stüdyo, Christopher Nolan'ın Tenet filmini vizyona dokup başarısız olunca HBO Max kararını gündeme getirmişti. Ama Denis Villeneuve, Dune'un geleceğini böylece yok ettiklerini söyleyerek eleştirmişti. Warner Bros, bu eleştirileri uzun süre boyunca dikkate almadı. Hatta Wonder Woman 1984 gibi blockbuster bir film de bu şekilde HBO Max'te gösterime sokulmuştu. Stüdyo son olarak Godzilla vs Kong ile Mortal Kombat'i sinemalarda gösterdi ve başarı elde etti.

    Frank Herbert'in kitabından uyarlanan Dune, 17 Eylül 2021 tarihinde ülkemizdeki izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top