Hesabım
    "Bir Düş Gördüm"e New York Film Yapımcıları Festivali'ndan Ödül!

    Bir Düş Gördüm, yurt dışı festival yolculuğuna devam ediyor.

    8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nden TRT Ortak Yapım Ödülü kazanan ve 2020'den bugüne yurt dışı festival yolculuğunu sürdüren Bir Düş Gördüm, New York Film Yapımcıları Festivali'nden ödüle layık görüldü. Murat Çeri'nin yönetmeni olduğu Bir Düş Gördüm, Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan ve Nepal'de düzenlenen festivallerde izleyicileriyle buluşmuştu.

    Bir Düş Gördüm, bu yıl 10. kez düzenlenen New York Film Yapımcıları Festivali'nden ödül kazandı. Harun Reha Pakoğlu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne aday gösterilirken film ayrıca En İyi Sinematografi ve En İyi Senaryo kategorilerinde adayları arasında kendine yer buldu. En İyi Sinematografi ödülünün ise sahibi oldu. Bir Düş Gördüm, yönetmen Murat Çeri'nin çocukluk anılarından esinlenilerek çekildi.

    Bir Düş Gördüm, trafik kazası geçiren bir çocuğun hayatına odaklanıyor. 9 yaşındaki Tarık’ın hayatı ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasının ardından altüst olur. Tarık kazada babasını kaybederken annesi de komaya girer. Kaza sonucu hafızasını kaybeden Tarık’ın geçmiş hayatıyla tek bağı gördüğü düşlerdir. Kazanın ardından köydeki dedesinin yanına giden Tarık, yeni hayatına alışmaya çalışırken gördüğü düşlere tutunmaya çalışır.

    Filmin oyuncu kadrosunda Harun Reha PakoğluRecep Çavdar, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, İsmail Hakkı, Fatih Dokgöz, Mustafa Halezeroğlu, İsmail Kavrakoğlu, Emin Yalçın, Yakup Baybarz, Furkan Aydın Çelik, Yusuf Can gibi isimler yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top