Hesabım
    40. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Belgesel ve Kısa Film Ödülleri Belli Oldu

    40. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorilerinin kazananları açıklandı.

    Bu yıl 40. kez izleyicilerine kapılarını açan İstanbul Film Festivali'nin Belgesel ve Kısa Film kategorilerinde yarışanlara ödülleri teslim edildi. 20 ve 30 Mayıs tarihleri arasında online gösterimleri yapılan Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorisi filmleri, filmonline.iksv.org üzerinden izleyici karşısına çıktı.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali'nin Türkiye Sineması bölümü filmleri, Anadolu Efes'in desteği sayesinde gösterimini tamamladı. Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorilerinin kazananları ise şöyle oldu:

    • Ulusal Kategoride En İyi Belgesel Ödülü: Yusuf Emre Yalçın - Anima
    • Mansiyon: Etna Özbek - Nosema / Sidar İnan Erçelik - Rüzgar Tayı
    • Ulusal Kategoride En İyi Kısa Film: Serhat Karaaslan - Suçlular
    • Mansiyon: Malaz Usta - Sürgünde Bir Yıl

    Ulusal Belgesel kategorisinde 9 film yarıştı. Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez, kategorinin jürileri olarak filmleri değerlendirdi. En İyi Belgesel kazananına Discovery+ tarafından 20 bin TL ödül takdim edildi. Ulusal Kısa Film kategorisinde ise 13 film rekabet gösterdi. Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel, filmleri jüri olarak değerlendirdi. Anadolu Efes, kazanan filme 5 bin TL ödül verdi.

    40. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma ve Uluslararası Yarışma kategorisinde yer alacak filmler, film.iksv.org üzerinden açıklanacak. Filmler, 11 ile 30 Haziran tarihleri arasında gösterimini yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top