Hesabım
    Korku Ustası Stephen King, Hangi Filmden Korkuyor?

    Stephen King'in bile korktuğu bir film var!

    Bugüne kadar yazdığı onlarca roman ve hikaye kitabının uyarlanmış versiyonlarını sinemada ve televizyonlarda izlediğimiz Stephen King, zayıf noktasını açıkladı. Usta korku yazarı, onu korkutan nadir filmlerden birini açıkladı. Sözlerine göre King, The Blair Witch Project'ten çok etkilenmiş ve izlemeye korkmuş.

    Eli Roth'un AMC kanalında sunduğu History of Horror programının konuğu Stephen King oldu. King, Eli Roth'a gerçek anlamda onu korkutan filmden bahsetti. The Blair Witch Project'te gösterilenlerin çok gerçekçi olması, King'i korkutan ögelerden biri olmuş. Stephen King, film hakkında şu sözleri sarf etti: "The Blair Witch Project'i ilk gördüğümde hastanedeydim ve kafam yerinde değildi. Oğlum filmin kasetini getirdi ve dedi ki 'Bunu izlemen gerek'. Filmin yarısına geldiğimizde 'Kapat şunu, çok korkunç' dedim."

    Stephen King, 2010 yılında da The Blair Witch hakkında benzer sözler sarf etmiş, gerçekçi olması nedeniyle filmin onu korkuttuğunu belirtmişti. Daniel Myrick ve Eduardo Sanchez'in yönettiği 1999 yapımı The Blair Witch Project'in konusu ise şöyleydi: Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top