Hesabım
    Jodie Foster, Cannes Film Festivali'nin Onur Konuğu Olacak

    74. Cannes Film Festivali'nden yeni bir açıklama geldi.

    Önümüzdeki Pazar günü açılışını yapacak olan Cannes Film Festivali, bu yıl 74. kez düzenleniyor. Yeni açıklamalara göre festivalin onur konuğu yıldız oyuncu Jodie Foster olacak. Foster, festivalin kapanış törenini jüri başkanı Spike Lee'den aldığı ödül listesiyle başlatacak.

    Cannes Film Festivali'nin bugüne kadar Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Jean-Pierre Léaud, Agnès VardaAlain Delon gibi yüksek standartlardaki sanatçılardan onur konukları oldu. 74. Cannes Film Festivali'nin onur konuğu ise Jodie Foster olacak. 

    Jodie Foster, kariyerine yalnızca 13 yaşındayken başlamıştı. Martin Scorsese'nin yönettiği Taxi Driver'da Robert De Niro'ya eşlik eden ve Oscar adayı olan Foster, bugüne kadar yönettiği dört filme sahip. The Silence of the Lambs ve The Accused ile ile Oscar ödülü alan oyuncu, Anthony Hopkins, Mel Gibson, Kristen Stewart, Denzel Washington gibi birbirinden yıldız isimlerle birlikte başrolü paylaştı. Dünyanın en ünlü yönetmenlerinden David Fincher, Robert Zemeckis, Spike Lee, Alan Parker ve Claude Chabrol ile kariyerini inşa etti. 

    Cannes Film Festivali'nin başkanı Pierre Lescure, Jodie Foster'ın onur konuğu olmasıyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Jodie Foster, Croisette'de festivalin dönüşünü kutlamak üzere bize harika bir hediye sundu. Aurasının eşi benzeri yok. Modernliği, özgürlüğün bağımsız parlaklığını ve özgürlük ihtiyacını kucaklıyor."

    74. Cannes Film Festivali, 6 Temmuz tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz'da sona erecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top