Hesabım
    Semih Kaplanoğlu İmzalı "Bağlılık Hasan" Cannes Film Festivali'nin Seçkisinde!

    Bağlılık Hasan, Cannes'ın Belirli Bir Bakış seçkisinde izleyici karşısına çıkacak.

    Yerli sinemayı dünyaya taşıyan filmleriyle beğeni kazanan başarılı yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun yeni filmi Bağlılık Hasan, Cannes Film Festivali'ne seçildi. Bu yıl 74. kez düzenlenen festivalin programında ve yarışmasında yer alan filmler, bugün resmi olarak açıklandı. Bağlılık Hasan, Cannes'ın Un Certain Regard kategorisinde izleyici karşısına çıkacak.

    Semih Kaplanoğlu, üçleme olarak hayata geçirmeyi planladığı Bağlılık serisine Bağlılık Aslı ile başlamıştı. Türkiye'nin Oscar temsilcisi olarak Uluslararası En İyi Film kategorisi aday adayı olan film, dünya çapında festivallere katılmış, ancak Oscar adayı olamamıştı. Şimdi ise başka bir karaktere odaklanan Bağlılık Hasan filminin 74. Cannes Film Festivali'nde gösterime sunulacağı resmi olarak duyuruldu.

    Bağlılık Hasan'ın başrolünü Umut Karadağ üstleniyor. Karadağ'ı Ya İstiklal Ya Ölüm, Zümrüdüanka, Beyaz Balina gibi yapımlardan tanıyoruz. Filmde oyuncuya Gökhan Azlağ, Filiz BozokMahir Günsiray gibi isimler eşlik ediyor. Semih Kaplanoğlu, Bağlılık Hasan'ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendi. Ayrıca Bağlılık serisinden Bağlılık Fikret filminin de çekildiği biliniyor. Film, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur romanını uyarlamak isteyen bir yönetmenin hikayesini anlatıyor. Ama Bağlılık Hasan'ın konusu hakkında henüz bir bilgi açıklanmadı.

    Cannes Film Festivali, 6 Temmuz tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz tarihinde sona erecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top