Hesabım
    9. Boğaziçi Film Festivali'nin Tarihleri Açıklandı!

    Boğaziçi Film Festivali, ne zaman gösterimlerine başlayacak?

    Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali'nin tarihleri resmi olarak açıklandı. Sinemaseverlere kapılarını fiziki olarak açmayı planlayan festival, 23 ile 30 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ile düzenlenen Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Yarışma heyecanı başlıyor.

    Boğaziçi Film Festivali, geçtiğimiz yıl #HerŞeyeRağmen teması altında düzenlenmişti. Pandeminin tüm zorlu koşullarına rağmen sinema salonlarını açan Boğaziçi Film Festivali, bu yıl da fiziki gösterimler yapabilmek için harekete geçiyor. Güvenlik önlemleri alınarak gösterimini yapmayı hedefleyen festival, Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Kısa Kurmaca ve Ulusal Kısa Belgesel kategorilerine dahil edilecek filmleri bekliyor.

    Üç ana kategorisi bulunan 9. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Yarışması kapsamında En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu ödüllerini sahiplerine teslim edecek. Ayrıca FİLM – YÖN En İyi Yönetmen Ödülü ve FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü, takdim edilecek. Kategorilerde yer alan filmler, ilk kez Türkiye prömiyerini yapacak.

    9. Boğaziçi Film Festivali'nin resmi duyurusuna göre 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren prodüksiyon aşamasında bulunan filmler başvuru yapabilecek. Kısa metraj ana kategorisi altında Ulusal Kısa Kurmaca Film ve Ulusal Kısa Belgesel Film ödülleri için filmler yarışacak. Süresi 30 dakikayı aşmayan yapımlar başvurabilecek.

    Bosphorus Film Lab için 24 ve 29 Ekim 2021 tarihleri belirlendi. Bu kapsamda Pitching Platformu ve Work in Progress başvuruları alınacak. First Cut Lab Kurgu Atölyesi ise 3. kez İstanbul'da düzenlenecek. Tüm başvuru detayları için bogazicifilmfestivali.com adresine başvurabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top