Hesabım
    Azra Deniz Okyay İmzalı "Hayaletler" Şangay ve Münih'e Gidiyor!

    Hayaletler, festival yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor.

    Türkiye'de ve yurt dışında birçok festivalde gösterimini yapan Hayaletler, festival yolculuğuna Şangay ve Münih'te devam edecek. Azra Deniz Okyay'ın yönetmeni olduğu Hayaletler, 14 Mayıs'ta İspanya'daki sinemalarda gösterimini yapmaya başlamıştı. Şimdi ise 24. Şangay Film Festivali ve 38. Münih Film Festivali, filmin gelecek durakları olacak.

    Yerli yapım Hayaletler bugüne kadar Venedik Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali, Selanik Film Festivali, Varşoba Film Festivali gibi dünya çapında önemli festivallerde gösterimini yapmış ve ödül sahibi olmuştu. Şimdi ise 11 ve 20 Haziran tarihleri arasında Şangay Film Festivali'nde, 1 ve 10 Temmuz tarihleri arasında Münih Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    Türkiye'deki izleyicileriyle MUBI platformu aracılığıyla buluşan filmin konusu ise şöyle: Hayaletler, elektriğin saatlerce kesik olduğu bir günde yolları kesişen dört insanın hayatına odaklanıyor. Saatlerce süren elektrik kesintisi, birçok insanın yaşamını etkiler. Yine şehirde karanlığın hüküm sürdüğü bir gün, hiphop dansçısı olmanın hayalini kuran Didem, kentsel dönüşüm fırsatçısı Raşit, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet ve mahallede yaşayan çocuklara gönüllü film dersi veren Ela’nın yolları kesişir. İstanbul’da Sucular semtinde yaşayan dört insanın yollarının kesişmesi ile onların birbirinden farklı hayatları da iç içe geçer.

    Hayaletler'in başrolünde Nalan KuruçimDilayda GüneşBeril Kayar ve Emrah Özdemir’in gibi isimler yer alıyor. Filmin yapımcılığını Dilek Aydın üstleniyor. Kurgusunda Ayris Alptekin'in, görüntü yönetmenliğinde Barış Özbiçer'in, sanat yönetmenliğinde Erdinç Aktürk'ün, müziklerinde ise Ekin Fil'in imzası bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top