Hesabım
    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Tarihleri Açıklandı

    Diaspora topluluklarının hikayesini yaymayı hedefleyen kısa film festivali için tarih belirlendi.

    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin düzenleneceği tarihler resmi olarak açıklandı. Festival, kapılarını Atlas Sineması aracılığıyla sinemaseverlere açacak. 27 ve 29 Ağustos tarihleri arasında, kısa film seçkisiyle birlikte izleyici karşısında olacak. Diaspora Kısa Film Festivali'nin başvuruları ise başladı.

    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'ne son başvuru tarihi 30 Temmuz olarak belirlendi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ortaklığında hayata geçirilen festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı desteklerini arkasına alarak, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından organize ediliyor.

    Festivalin hedefi, diaspora topluluklarının bulunduğu ülkelerin kültür ve sanat yaşamına farklı bir bakış açısı getirip sinemanın ve sanatın toplumlar arasındaki birleştirici gücünü ortaya çıkarmak olacak. Diaspora toplumlarının etkileyici hikayeleri Diaspora Kısa Film Festivali sayesinde izleyici karşısına çıkacak. Festivale, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra tamamlanmış filmlerin başvurması bekleniyor. Festivalin başvuracak olan film kriterleri arasında filmlerin 20 dakikayı aşmaması, kurmaca, animasyon ve deneysel gibi farklı türlerde olması, kimlik, çok kültürlülük, çok dillilik, çoklu aidiyet, uyum, bir arada yaşama, kültürel etkileşim, toplumsal hoşgörü, göç ve katılım gibi konulara değinmesi, ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı konusunda farkındalık yaratması bulunuyor.

    Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi'nde En İyi Film ödülüne layık görülen film 5.000 euro;  Jüri Özel Ödülü kazanan film 2.500 euro; En İyi İkinci Film Ödülü'ne layık görülen film 1.500 euro; En İyi Üçüncü Film Ödülü'nü kazanan film ise 1.000 euro'nun sahibi olacak.

    Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi'nde En İyi Film'e 5.000 euro; TRT Özel Ödülü'nü kazanan filme 2.500 euro; En İyi İkinci Film Ödülü'nü kazanan filme 1.500 euro; En İyi Üçüncü Film Ödülü kazananına ise 1.000 euro değerinde ödül takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top