Hesabım
    İtalyan Rüzgarları Roberto Rossellini ile FilmBox'ta Esecek!

    FilmBox Arthouse'un Haziran programı açıklandı.

    FilmBox Arthouse'un Haziran ayı programında, İtalyan sinemasının usta isimlerinden Roberto Rossellini'nin filmlerinden oluşan seçki, izleyici karşısına çıkacak. Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde bulunan FilmBox, unutulmaz filmleri sinemaseverlerle buluşturmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Roberto Rossellini'nin 3 harika filmi, seçkideki yerini alacak.

    İtalyan Yeni Gerçekçilik akımının kurucusu Roberto Rossellini'nin FilmBox'ta sinemaseverlerle buluşacak olan filmleri arasında "Germany Year Zero", "Rome, Open City" ve "Ways of Love" bulunuyor. Rossellini'nin ünlü Savaş üçlemesinin ilk filmi olan 1946 yapımı Rome, Open City, bir avuç direnişçinin faşizme karşı verdiği mücadeleyi anlatır.

    Savaş üçlemesinin bir diğer filmi Germany Year Zero, Edmund adında Almanya'da yaşayan bir çocuğun hikayesine odaklanıyor. II. Dünya Savaşı sonrasında geçen filmde Edmund'un babası yatalaktır ve eve ekmek getirme görevi kardeşleriyle birlikte ona kalmıştır. Ancak FilmBox'ta üçlemenin Paisan filmi yer almayacak.

    Seçkide yer alan üçüncü film, Ways of Love, iki bölümden oluşan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. İlk kısımda başka biriyle evlenmek için kendisini terk eden adam ile barışmanın yolunu arayan bir kadının hikayesi konu ediliyor. İkinci bölümde ise, tanıştığı adamın Aziz Yusuf olduğunu zanneden bir kadının hikayesi anlatılıyor.

    Almanya, Sıfır Yıl filmi 10 Haziran Perşembe günü 15.35'te; Roma, Açık Şehir filmi 11 Haziran Cuma günü 12.55'te; Aşkın Yolları filmi ise 13 Haziran Pazar günü 23.00'te FilmBox üzerinden izleyici karşısına çıkacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top