Hesabım
    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Sona Erdi!

    24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, izleyicilere veda etti.

    Bu yıl 24. kez gerçekteştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin sonuna gelindi. 1998 yılından bugüne sinema alanında mücadele veren kadın emekçilerin sesini duyurmayı kendine görev edinen festivalde bu yıl, 33 ülkeden tam 64 film izleyici karşısına çıktı. Uçan Süpürge'nin son gösterim günü 12 Haziran tarihi oldu.

    24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki teması Araftan Çıkmak oldu. Kadınların ilham verici dayanışma hikayelerini sinemaseverlerle buluşturan festivalde yerli ve yabancı 50'den fazla konuk ağırlandı. Gençlik Parkı Kent Konseyi Etkinlik Alanı'nda 27 Mayıs'ta yapılan basın toplantısının ardından birçok online gösterimin yanı sıra kadın emekçiyle söyleşiler ve etkinlikler yapıldı. Fiziki film gösterimlerini misafirler Cermodern ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde filmleri izleme şansı buldu.

    Uçan Süpürge'nin ödül törenini Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler sundu. Festivale destek veren kurumlara plaketleri takdim edildi. Ödül töreni sırasında Nur Sürer’e Onur Ödülü, Ayta Sözeri, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e Bilge Olgaç Başarı Ödülü, Ahsen Eroğlu’ya Genç Cadı Ödülü verildi. Onur Ödülü sahibi Zuhal Olcay ve Bilge Olgaç Başarı Ödülü sahibi Demet Evgar, törene online olarak katılım sağladı.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde ise FIPRESCI Ödülü sahibini bulmuştu. Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar'dan oluşan jüri üyeleri, Samaher Alqadi’nin yönettiği 2021 yılı yapımı Benim Bedenim/As I Want filmine ödülünü takdim etmişti.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, böylelikle sona erdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top