Hesabım
    Fatih Yürür'ün "Kötü Kötü Filmler" Kitabı Raflarda!

    Kötü Kötü Filmler kitabı, okuyucularıyla buluşmaya başladı.

    Son olarak Tek Mekanlık Filmler kitabını yazan Fatih Yürür'ün yeni sinema kitabı "Kötü Kötü Filmler" raflardaki yerini aldı. Kötü film izleme ve bundan keyif alma alışkanlığını masaya yatıran yazar, Kötü Kötü Filmler ile alışkanlıkları yeniden gözden geçirme hedefini taşıyor.

    Fatih Yürür, Kötü Kötü Filmler kitabında kötü film izleme konusunda birçok noktaya değiniyor. Kötü filmleri çöp film olarak ele almak istemeyen yazar, bu yapımları izlemenin yaratıcılığa yaptığı doping etkisini dile getiriyor. Değer yargılarının bir kenara bırakılması durumunda en tetikleyici filmlerden dahi zevk alınabileceğini ifade eden Yürür, “otoriteler” tarafından niteliksiz olarak etiketlenen yapımların altındaki incelikleri ve filmlere dair değişen kolektif yaklaşımları masaya yatırıyor.

    Çok iyi filmleri defalarca izleyemek istemeyeceğimizi, ancak çocukluğumuza dair anılarımızda bulunan çok kötü bir filmi onlarca kez izleyebileceğimizi söyleyen Fatih Yürür, buna bir film izleme kültürü gözüyle bakıyor. Yazar, daha önce de “Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler”, “Tek Mekânlık Filmler”, “Kötü Karakterin Yükselişi” ve “Sinemanın Maskeleri” kitaplarıyla karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise "Kötü Kötü Filmler" kitabı, raflardaki yerini aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top