Hesabım
    74. Cannes Film Festivali'nden Spike Lee'yi Onurlandıran Bir Poster Yayınlandı!

    Cannes Film Festivali'nin resmi posteri yayınlandı.

    Bu yıl 74. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin resmi posteri yayınlandı. Posterde, Cannes'ın jüri başkanlığı görevini üstlenecek olan Spike Lee yer aldı. Her yıl yaratıcı ve onurlandırıcı posterlerle karşımıza çıkan Cannes, bu kez ödüllü usta yönetmen Lee'yi onurlandırdı.

    Cannes, pandemi döneminin başından bugüne fiziki sinema deneyiminin en önemli savunucu kurumu oldu. Geçtiğimiz yıl büyük aksaklıklar olsa da, festival yönetimi kararından vazgeçmemek için büyük uğraş vermişti. Bu yıl ise tüm dünya pandemi konusunda daha rahat bir konumda bulunuyor ve Cannes, fiziki olarak gerçekleştiriliyor. Her ne kadar dünyanın her yerinden basın ve sinema sektöründen misafirler gelemeyecek olsa da, 74. Cannes Film Festivali ağırlığını korumaya devam ediyor.

    Yeni yayınlanan posterde, jüri başkanı Spike Lee'yi görüyoruz. Siyah beyaz olarak tasarlanan poster, yönetmenin sinema camiasında tanınmasını sağlayan She's Gotta Have It'e gönderme olduğunu görüyoruz. 1985 yılında çekilen filmde Lee de Mars Blackmon karakteriyle rol almıştı. Böylece Afro Amerikan topluluğuna bir film kazandırılmıştı, bu kültürün tanıtımı sağlanmıştı.

    74. Cannes Film Festivali, bu yıl dopdolu bir seçki ve yarışmayla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Avrupa sineması ağırlıklı olan festival, bu yıl Amerikan ve Orta Doğu sinemasından da filmleri ağırlayarak yeniliğe gitti. Ayrıca festivalde Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi de yer alacak. Cannes Film Festivali, 6 ile 17 Temmuz tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top