Hesabım
    73. BAFTA Ödülleri'nin Tarihi Açıklandı

    BAFTA Ödül Töreni ne zaman gerçekleştirilecek?

    İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin uluslararası olarak düzenlediği BAFTA Ödülleri için yeni bir tarih belirlendi. Gelecek yıl 73. kez düzenlenecek olan BAFTA Ödülleri'nin 13 Mart 2022 tarihinde bir törenle ödülleri sahiplerine takdim etmesi planlanıyor.

    BAFTA Ödülleri geleneksek olarak her yıl Akademi Ödülleri'nden iki hafta önce düzenleniyor. Gelecek yıl Oscar Ödülleri 27 Mart tarihinde, BAFTA Ödülleri ise 13 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl boyunca, coronavirüs salgını nedeniyle tarihlerde çeşitli değişiklikler yaşanmıştı. Ama tüm dünya yavaş yavaş eski haline dönüş yapıyor. Ancak Oscar'ın adaylıkları açıklama tarihi belirliyken, BAFTA henüz bu konuda bilgi paylaşmamayı tercih etti. Gelen açıklamaya göre İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi, durumlara bağlı olarak bir bu konuda bir tarih belirleyecek.

    BAFTA yönetimi 2021 yılında uygulanmaya başlanan yeni kararlarla birlikte, törende yer alacak tüm filmler için aşamalı kurallar getirmişti. Ayrıca BAFTA, hakkında cinsel istismar suçlamaları olan Noel Clarke'a Onur Ödülü vererek eleştirilere maruz kalmıştı. BAFTA, gelen tepkilerin ardından The Guardian'da bir açıklama yapmıştı. Verilen kararla birlikte özel ödüller askıya alındı.

    BAFTA Ödülleri, 13 Mart 2022 tarihinde sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top