Hesabım
    Cannes Film Festivali Onur Ödülü Marco Bellocchio'ya Takdim Edilecek

    74. Cannes Film Festivali'nin Onur Ödülü Bellocchio olacak.

    Bu yıl 74. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü'nün kime takdim edileceği resmi olarak açıklandı. Usta İtalyan yönetmen Marco Bellocchio, Jodie Foster ile birlikte festivalin açılışında onur konuğu olacak. Yönetmenin yeni filmi, festival kapsamında prömiyerini yapacak. Cannes'ın kapanış töreninde ise Bellocchio'ya Onur Ödülü verilecek.

    Marco Bellocchio, Cannes Film Festivali'ne Marx Can Wait filmiyle katılım sağlayacak. Film, "Rendez-vous with..." etkinliği sırasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Gösterim tarihi için 16 Temmuz seçildi. 17 Temmuz ise festivalin kapanış günü olacak. Marco Bellocchio'yu 1965 yılında hayata geçirdiği Fists in the Pocket filmiyle tanıyoruz. 81 yaşındaki yönetmen, Henry IV, The Prince of Hombourg, The Nanny, My Mother's Smile, To Win ve The Traitor filmleriyle Cannes Film Festivali'nde yarışma hakkı kazanmıştı.

    Cannes Film Festivali'nin başkanı Pierre Lescure, Marco Bellocchio hakkında şu sözleri sarf etti: "Marco her zaman kurumları, gelenekleri, kişisel ve ortak tarihi eleştirmiştir. Her bir çalışması neredeyse istemeden kurulu düzende devrim yaratır. 56 yıllık muhteşem ustalık çalışmalarıyla İtalyan Sineması'nın ustalarından biri haline gelen Marco Bellocchio'yu Bernardo Bertolucci, Manoel de Oliviera ve Agnes Varda gibi yönetmen dostları ile ayrı bir yere koyduğumuz için gururluyuz."

    74. Cannes Film Festivali, 6 Temmuz'da başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top