Hesabım
    Junji Ito, The Lighthouse'un Mangasını Yapıyor!

    Robert Eggers imzalı korku filmi The Lighthouse, manga oluyor!

    Efsanevi manga yazarı Junji Ito'nun The Lighthouse filmini mangaya dönüştüreceği açıklandı. Robert Eggers'ın imzasını attığı film, Robert Pattinson ve Willem Dafoe'yu başrolüne yerleştirmişti. The Lighthouse, Japonya'da Temmuz ayı içerisinde gösterime girecek. Junji Ito ise sinemalardaki izleyicilere dağıtılması için filmin kısa manga versiyonunu hayata geçirdi.

    The Lighthouse, orijinalinde 2019 yılında gösterime girdi. Ülkemizde de festivaller aracılığıyla izleyicileriyle buluşmuştu. Şimdi ise Junji Ito imzalı bir mangası yazılıyor. Manganın amacı, Japonya'daki sinemalardaki izleyicilere The Lighthouse'un konusunu anlatan bir içerik sunmak olacak. 

    The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında Maine'de yaşayan, iki deniz feneri bekçisinin hikayesini konu ediyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

    Robert Eggers ve Max Eggers'ın kaleme aldığı The Lighthouse, 35 mm kamera ile siyah beyaz olarak çekilmişti. Hatta ekipmanların 1920 ve 1940'lı yıllardan toparlandığı söyleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top