Hesabım
    James Franco, Cinsel İstismar Davasında 2.2 Milyon Dolarlık Anlaşmayı Kabul Etti

    Franco, davayı sonuçlandırmak için ödeme yapmayı kabul etti

    AP

    James Franco, kendisinin ve ortaklarının öğrencileri müstehcen seks sahneleri sergilemeye zorladıklarını iddia eden Ekim 2019 tarihli bir davada uzlaşmak için 2.235.000 dolar ödemeyi kabul etti. Önerilen rakam çarşamba günü kamuoyuna açıklanan mahkeme dosyalarında yer aldı ve bir Los Angeles yargıcının bunu onaylaması sonrası resmiyet kazandı.

    2019'da Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'ne, Franco ve ortaklarının bir öğretmen ve işveren olarak güçlerini kullanıp, projelerinde rol alma fırsatı sağlama vaadiyle, kız öğrencilere karşı yaygın olarak uygunsuz ve cinsel içerikli davranışlarda bulunduklarını iddia ederek toplu dava açtılar. Franco ve iş ortağı Vince Jolivette tarafından 2014'te açılan bir oyunculuk okulu için ayda 300 dolar ödediklerini, korkutulduklarını ve cinsel olarak nesnelleştirildiklerini iddia ederek dolandırıcılık kurbanı olduklarını savundular. Ayrıca, Franco ve arkadaşlarının önünde soyunmak isteyenlere özel haklar verildiğini iddia ettiler.

    Franco'nun avukatları daha önce davadaki iddiaları "yanlış ve kışkırtıcı, yasal olarak temelsiz ve açık bir şekilde, davacılar için reklam elde etme hedefiyle toplu olarak getirilmiş" savunmasıyla reddetmişti. Anlaşma, Tither-Kaplan ve Gaal'ın iddialarını geri çekme ve sınıfın diğer üyelerine, davalarına devam etme ya da ayrılmaları için yaklaşık iki ay süre verileceği anlamı taşıyor. Talep edilmeyen herhangi bir para olursa Ulusal Kadın Merkezi'ne bağışlanacak. Dava, toplu bir dava olduğu için, genelde kamu kayıtlarında gizlenen uzlaşma detayları bu kez halka açıklandı.

    Anlaşmadaki 2.235.000 doların 894.000 doları adı geçen davacılara gidecek ve 1.341.000 doları toplu davanın geri kalan üyeleri için ortak bir fona gidecek. Tither-Kaplan 670.500 $ alacak ve Gaal 223.500 $ avukatlık ücreti alacak. Anlaşmanın bir parçası olarak, davanın tüm tarafları Franco'nun şikayetteki iddiaları reddetmeye devam edebileceği ortak bir bildiriye imza attı.

    Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Taraflar ve avukatları, bu anlaşmazlığın ve devam eden davanın bazı kısımlarını çözmüş olmaktan memnuniyet duyuyorlar. Davalılar şikayette yer alan iddiaları reddetmeye devam ederken, davacıların önemli konuları gündeme getirdiğini kabul etmektedirler ve tüm taraflar, Hollywood'da kadınlara yönelik kötü muameleyi ele almak için şu an kritik bir zaman olduğuna kuvvetle inanıyor. Herkes, eğlence sektöründeki hiç kimsenin, cinsiyet, ırk, din, engellilik, etnik köken, geçmiş, cinsiyet veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herhangi bir ayrımcılık, taciz veya önyargıyla karşılaşmadığından emin olunması gerektiği konusunda hemfikir.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top