Hesabım
    Andrea Arnold Belgeseli ‘Cow’un Haklarını MUBI Satın Aldı

    MUBI, birçok ülke için filmin gösterim haklarını aldı

    Akademi Ödüllü yönetmen Andrea Arnold (“Big Little Lies”, “American Honey”), uzun metrajlı belgeseli “Cow”un dağıtımını seçkin Avrupa pazarlarında salon dağıtımcısı ve yayıncı MUBI tarafından yapacak. MUBI, filmin İngiltere, İrlanda ve Türkiye'deki tüm haklarını satın aldı. Tek bir süt ineğinin hayat hikayesini anlatan belgesel, önümüzdeki hafta festival kapsamında Cannes Premières bölümünde gösterilecek.

    Filmin İrlanda ve Birleşik Krallık'ta salon gösterimi yapması da planlanıyor. Arnold, belgesel hakkında; “Film, inekleri ele alma çabasıdır. Bizi onlara yaklaştırmak için. Hem güzelliklerini, hem de hayatlarının zorluklarını görmek için. Romantik bir şekilde değil, gerçek bir şekilde.” dedi. 2005 yılında Arnold, kısa filmi “Wasp”la Akademi Ödülü kazandı. Ayrıca, Cannes'da en son 2016'da Sasha Lane ve Riley Keough'un oynadığı “American Honey”le üç Jüri Ödülü kazandı.

    “Cow”, Halcyon Pictures adına Kat Mansoor tarafından yapılıyor ve BBC Film tarafından finanse ediliyor. BBC Film'den Rose Garnett ve Doc Society'den Sandra Whipman ve Maxyne Franklin yürütücü yapımcılar olarak görev yapıyorlar. Filmin Kuzey Amerika satışları Submarine Entertainment, uluslararası satışı ise bu konuda uzman olan "mk2"  tarafından gerçekleştirilecek.

    MUBI, içerik platformuyla dünyanın dört bir yanında küresel sinema küratörlüğü yapıyor. Aynı zamanda, film distribütörü ve prodüksiyon şirketi olarak da hizmet veriyor. Yakın zamanda izleyiciyle buluşturacakları filmler arasında, Marion Cotillard ve Adam Driver'ın başrollerini paylaştığı, önümüzdeki ay Cannes'ı açacak olan Leos Carax'ın “Annette”i ve Ninja Thyberg'in Sundance hit filmi “Pleasure” filmi yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top