Hesabım
    Ünlü Sinemacı Robert Downey Sr., Hayatını Kaybetti

    Robert Downey Jr.'ın acı günü!

    Larry Busacca/WireImage

    “Putney Swope” filminin yönetmeni ve aktör Robert Downey Jr.'ın babası, ünlü sinemacı Robert Downey Sr., çarşamba günü New York'ta, 85 yaşında hayatını kaybetti. Downey Jr., babası hakkında Instagram'da "Dün gece, babam Parkinson'un tahribatına yıllarca katlandıktan sonra uykusundan huzur içinde geçti... O, gerçek anlamda başına buyruk film yapımcısıydı." yazdı.

    Downey Sr. ayrıca, birçok kült filmde de oynadı ve yönetti. Ancak, 1969 yapımı "Putney Swope" ana akım olarak ses getirdi ve daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başardı. "Putney Swope", New York Magazine'in yılın en iyi 10 film listesine girdi. Downey Sr. ayrıca, “Boogie Nights” (1997), “Magnolia” (1999) ve “The Family Man” (2000) gibi filmlerde rol aldı.

    Kült yönetmen, 1970'lerin film endüstrisinde, insanların evlat edinilmeyi bekleyen köpekleri oynadığı “Pound” gibi sayısız yaratıcı eserle başarılı oldu. “Greaser's Palace” (1972), bir Spagetti Western bağlamında Mesih'in yaşamının farklı bir yeniden sahnelenmesiydi ve Time, filmi yılın en iyi 10 filmi listesine koydu. 70'lerin başında Joseph Papp ve New York Halk Tiyatrosu için projeler üzerinde çalıştı ve 1973'te CBS için bir canlı yayında David Rabe'nin “Sticks and Bones” oyununu yönetti.

    Daha sonraki filmleri arasında Martin Mull tarafından yazılan ve başrolde oynadığı 1986 yapımı “America” ve 1988 komedisi “Rented Lips” yer alıyor. "Too Much Sun" (1990), Robert Downey Jr., Allan ArbusEric Idle ve Ralph Macchio'nun yer aldığı bir oyuncu kadrosu sayesinde daha fazla ilgi gördü ve filmi New York Times incelemeye aldı. Downey Sr., ikinci eşi Laura'nın 1994 yılında ALS'den ölmesinin ardından “Hugo Pool”u çekti. 1997'de Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan film, ALS farkındalığını artırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top