Hesabım
    Bill Condon, ‘Guys and Dolls’un Yeniden Çevrimini Yapacak

    Müzikal komedi, usta ellerde yeniden hayat bulacak

    Chicago”, “Dreamgirls” ve Disney'in “Beauty and the Beast” yeniden çevriminin arkasındaki Oscar ödüllü film yapımcısı Bill Condon, başka bir ünlü film müzikalini üstleniyor. Condon, Frank Loesser'ın Broadway oyunu uyarlaması olan “Guys and Dolls”u bir kez daha sinemaya uyarlayacak. Sony bünyesinde faaliyet gösteren TriStar Pictures, Damon Runyon'ın New York yeraltı dünyasındaki kumarbazlar ve gangsterler hakkındaki orijinal kısa öykülerinin yanı sıra, Broadway müzikali ve Samuel Goldwyn'in 1995 yapımı film uyarlamasının haklarını 2019'da satın aldı.

    "Guys and Dolls", 1950'de Broadway'de açıldı ve üç yıl boyunca 1.200 kez sergilendi. En iyi müzikal ödülü de dahil olmak üzere beş Tony Ödülü aldı ve o zamandan beri Nathan Lane ve Faith Prince'le 1992 versiyonu da dahil olmak üzere birkaç kez yeniden canlandırıldı. Great White Way'de gösterime girdikten beş yıl sonra “Guys and Dolls”, Marlon Brando, Jean SimmonsFrank Sinatra ve Vivian Blaine'in başrollerini paylaştığı başarılı bir film haline getirildi. John Goldwyn ve Marc Toberoff, yeni “Guys and Dolls”un yapımcılığını üstlenecek. Nicole Brown ve Shary Shirazi stüdyo adına projeyi denetleyecek.

    Film müzikalleri söz konusu olduğunda, Condon'ın imrenilecek bir sicili var. Emma Watson'ın Belle olarak oynadığı “Beauty and the Beast”in canlı aksiyon yeniden anlatımı büyük bir gişe başarısı elde etti ve dünya çapında 1,2 milyar dolar kazanarak en yüksek hasılat yapan müzikal film oldu. Ayrıca, dünya çapında gişede 155 milyon dolar kazanan Oscar ödüllü “Dreamgirls”te Jennifer Hudson ve Beyoncé'yi yönetti.

    Condon ayrıca, Hugh Jackman'ın yönettiği, yakın tarihli “The Greatest Showman”ın ortak yazarlığını yaptı. Daha da önemlisi Oscar'ın en büyüğünü kazanan Chicago filminin senaryosunu yazdı. Şarkı ve dans alanı dışında, Condon'ın çalışmaları arasında “Gods and Monsters” ve gişe rekorları kıran “The Twilight Saga: Breaking Dawn”ın her iki bölümü yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top