Hesabım
    ‘Black Widow’, Amerikan Gişesine Hızlı Girdi

    Film, ilk hafta sonunda Hızlı ve Öfkeli'yi geride bıraktı

    Disney ve Marvel'in süper kahraman macerası “Black Widow”, 9-11 Temmuz'u içeren ilk hafta sonunda 80 milyon dolarlık devasa bir hasılat elde ederek pandemiden bu yana en büyük gişe rekorunu kırdı. Başrolünde Scarlett Johansson'ın yer aldığı film, Marvel Sinematik Evreni'nin sinema salonlarında ve abonelerin 30 $ karşılığında kiralayabileceği Disney Plus'ta aynı anda açılan ilk filmi oldu.

    Disney, "Black Widow"un "dünya çapında Disney Plus Premier Access tüketici harcamalarında" 60 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini bildirdi. Bu durum, bir stüdyonun platformdan elde edilen kârı açıklaması anlamında ender yaşanan bir olay oldu. Cate Shortland'ın yönettiği “Black Widow”, 46 uluslararası bölgeden 78 milyon dolar daha topladı ve küresel gişe hasılatını 158 milyon dolar gibi etkileyici bir seviyeye çıkardı. Disney Plus rakamlarıyla birleştiğinde, son hafta sonu rakamı 215 milyon dolara ulaştı. Bununla birlikte, genel bilet satışlarını azaltmak, Black Widow'un Çin'de hala bir vizyon tarihinin olmamasıyla da alakalı. Çin, Marvel serisi için çok önemli sinema pazarı.

    Pandemi döneminde gişe rekorları kıran ve Universal'ın önceki rekorunu elinde tutan “F9: The Fast Saga”, 10.8 milyon dolarla açık ara ikinci sırada yer aldı. Başrolünde Vin Diesel'in yer aldığı aksiyon devam filmi üç hafta önce beyaz perdede gösterime girdiğinden beri Kuzey Amerika'da 141 milyon dolar hasılat elde etti. Uluslararası gişede ise “F9”, 400 milyon doları geçerek küresel toplamını 541,8 milyon dolara çıkardı.

    Universal ayrıca, “Boss Baby: Family Business” (8,7 milyon dolar) ve “The Forever Purge” (6,7 milyon dolar) ile yurtiçi gişe listelerinde üçüncü ve dördüncü oldu. “Boss Baby”nin devamı ve son “Purge” filmi 4 Temmuz tatil haftasonunda sinemalarda gösterime girdi ve şimdi sırasıyla 34,7 milyon dolar ve 27,4 milyon dolar topladı. Paramount'un “A Quiet Place Part II” filmi 3 milyon dolarla beşinci sırayı alarak yurtiçi rakamını 150 milyon dolara çıkardı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top