Hesabım
    4. Dostluk Uluslararası Kısa Film Festivali Başvuruları Açıldı

    Festival, 1-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek

    Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, 1-5 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle ilk yılından bu yana Balkon Film’in organize ettiği ve bu yıl Türk Kızılay’ı çatısı altında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular açıldı.  

    Bu yıl Türkiye’nin dostluk yüzü Türk Kızılay’ının ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin Direktörlüğünü Faysal Soysal ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen üstleniyor. Dostluk kavramını sinemanın gücüyle yeniden okumak, düşünmek ve hayatımızdaki yansımalarını çoğaltmak niyetiyle yola çıkan festival emin adımlarla ilerliyor.

    Festivalin ana yarışma bölümüne dostluk üzerine yaratılmış, insan ile evrenin ilişkisini, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde konu edinen ve 1 Ocak 2019 sonrasında yapılmış; kurmaca, animasyon ve deneysel türlerde, İngilizce altyazılı, jenerik süresi dahil 20 dakikayı aşmayan tüm filmler başvurabilecek. Festivalde bunun yanı sıra yapım yılı sınırı olmaksızın, süresi 30 dakikayı geçmeyen belgesel, animasyon, deneysel ve video-art gibi farklı formattaki yapımlar da yarışma dışı gösterim kategorisine başvurabilecek.  

    Her yıl olduğu gibi Festival, verdiği nakdi ödüller ve teknik destek ödülleriyle kısa filmcilerin dostu olmaya devam edecek. 1 Ekim 2021 tarihine kadar festivalin resmi internet sitesinden ve Filmfreeway uluslararası film platformu üzerinden başvuruların kabul edileceği 4. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali dünyadaki bütün kısa filmcilerin dostluğunu perdeye yansıtacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top