Hesabım
    Sanatçı Turgay Yıldız, Hayatını Kaybetti

    Turgay Yıldız'ın vefat ettiği duyuruldu.

    TRT Ankara Televizyonu'nda oyunculuk, yazarlık ve sunuculuk gibi görevler üstlenen sanatçı Turgay Yıldız'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Haberi, TELE1 kanalı aracılığıyla oyuncu Levent Üzümcü verdi. Açıklamaya göre Turgay Yıldız, bu sabah saatlerinde yaşama veda etti.

    Acı vefat haberiyle sevenlerini hüzne boğan Turgay Yıldız, TRT Ankara Televizyonu'nda metin yazarlığı, oyunculuk ve program sunuculuğu yapmasının yanı sıra, tiyatro oyunlarında rol alıyordu. 1965 doğumlu oyuncu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun olarak kariyerine başlamıştı. Flash TV'de ‘Nargile Kahvesi’, ‘Sabah Kahvesi’, ‘Bizim Bakkal’, ‘Akşam Tıraşı’, ‘Düm Teke Tek’ programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.

    Turgay Yıldız ayrıca Show TV'de ‘Sonradan Görmeler’ dizisi oyuncuları arasında bulunarak izleyici karşısına çıkmıştı. TRT'de ‘Bu Toprağın Sesi’ ve ‘Beter ile Şeker’in yazarlığı ve oyunculuğunu üstlendi. 2008 yılında ise ‘Baba Ocağı’ dizisinde izleme şansı yakaladık. TRT ile ortak olarak hayata geçirdiği bir diğer program olan ‘Umutla Yaşamak’da çocukların sorunlarına değindi.

    Turgay Yıldız'ın yakın zamanlarda kalp krizi geçirdiği haberi duyurulmuştu. Şimdi ise oyuncu, aramızdan ayrıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top