Hesabım
    Will Smith'li Biyografi Filmi ‘King Richard’dan Fragman

    Smith, ödül sezonu için iddalı geliyor

    Will Smith, “King Richard”da tüm zamanların en yetenekli iki sporcusunun gerçek hayattaki babasını oynuyor. Warner Bros., gişe rekorları kıran ve olası ödüllere aday olabilecek dramanın ilk fragmanını yayınladı. Gerçek bir hikayeden esinlenen “Kral Richard”, dünyanın en iyi tenisçilerinden ikisi olan Venus ve Serena Williams'ın (Saniyya Sidney ve Demi Singleton) yetiştirilmesinde etkili olan azimli bir baba olan Richard Williams'ın (Smith) hikayesini anlatıyor.

    Geleceğe dair net bir vizyonla hareket eden Richard, kızlarını Compton, Kaliforniya sokaklarından spor ikonları olarak küresel sahneye taşıyan bir plan yürütür. Başarılı yönetmen Reinaldo Marcus Green'den (“Monsters and Men”) ve senarist Zach Baylin'den gelen filmin fragmanında, Smith'in güçlü duygusal vuruşlarını izliyoruz ve Smith'in şu sözleri söylediği duygusal bir konuşma görüyoruz: “Dünyadaki her küçük siyahi kızı temsil edeceksiniz.”

    Will Smith, kariyeri boyunca birden fazla gerçek hayattan figürü canlandırdı ve bu süreçte iki Oscar adaylığı aldı. İlki, Michael Mann'in “Ali” (2001) filmindeki efsanevi boksör Muhammed Ali'yi canlandırmasıydı. Diğeri ise Gabriele Muccino'nun “Pursuit of Happyness” (2006) filminde küçük oğluyla birlikte evsiz kalan mücadeleci bir satıcı olan Chris Gardner rolündeydi. 2016'da Akademi, art arda ikinci yıl tüm beyaz oyuncuları aday gösterdiğinde, #OscarsSoWhite tartışmasının merkezinde yer alan ünlülerden biriydi. Bir dramada en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre'de aday gösterilmesine rağmen, Smith, Peter Landesman'ın NFL beyin hasarı draması “Concussion”da (2015) Dr. Bennett Omalu rolüyle Akademi tarafından görmezden gelindi. Smith, aynı zamanda “King Richard”ın baş yapımcılığını da üstlenen eşi Jada Pinkett Smith ile birlikte, o yılın adayları arasında çeşitlilik olmaması nedeniyle 2016 Oscar törenine katılmama sözü verdi.

    Geçen yıl HBO Max'te gösterime giren popüler “The Fresh Prince of Bel-Air Reunion” özel bölümünden yeni çıkan Smith, 2020 pandemi yılının en çok hasılat yapan filmi olan “Bad Boys for Life”ta da rol aldı. Yaklaşan diğer projeleri arasında, şu anda çekilmekte olan Antoine Fuqua'nın “Emancipation”ın yer alıyor. “King Richard”da ayrıca Emmy adayı Aunjanue Ellis'i, Richard'ın eşi ve Serena ve Venus'ün annesi Brandy Williams olarak izleyeceğiz. Jon BernthalTony Goldwyn ve iki kez Emmy adayı Dylan McDermott kadrodaki diğer isimler. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top