Hesabım
    Türk Fantastik Filmleri ve Başka Sinema Seçkisi Ağustos'ta Atlas Sineması’nda!

    İstanbul Sinema Müzesi ve Tarihi Atlas Sineması'ndan iki seçki!

    İstanbul Sinema Müzesi ve Tarihi Atlas Sineması, Ağustos ayı boyunca iki farklı seçki ile sinemaseverlere çok özel filmler sunacak. “Türk Fantastik Film Kuşağı” temasıyla hazırlanan seçkide usta yönetmenler Metin Erksan’ın “İntikam Meleği” ile Atıf Yılmaz’ın “Arkadaşım Şeytan” filmleri izlenebilecek. Son dönemin dikkat çeken yönetmenlerinden Can Evrenol’un “Peri” isimli filmi de yine seçki kapsamında yer alıyor.

    Atlas 1948 Sineması’nın “BaşkaSinema” işbirliği ile hazırladığı seri ise 21-26 Ağustos tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Programda, animenin ünlü ismi Hayao Miyazaki’nin kült filmi “Sprited Away”in yanı sıra Win Wenders’in “Paris, Texas”, Matt Ross’un “Captain Fantastic”, Sebastian Schipper’in “Victoria”, Noah Baumbach “Frances Ha” ve Jim Jarmusch’ın “Only Lovers Left Alive” isimli filmleri izlenebilecek.

    Sinema tarihinin çok özel filmleri Atlas Sineması’nın tarihi atmosferinde sanatseverleri bekliyor.

    Türk Fantastik Film Kuşağı

    12 Ağustos Perşembe

    16:00 ve 19:00 Seansı

    İntikam Meleği (Kadın Hamlet) / 86 dk Dram – Fantastik

    1976 Babası öldürülen Hamlet'in hikâyesi, Shakespeare'in kaleminden çıktığı günden beri sayısız uyarlamaya konu oldu. Bu uyarlamanın özelliği ise Türk sinemasının en özgün ve usta seslerinden Metin Erksan'a ait olması. Üstelik Hamlet bir kadın. Hem de Fatma Girik tarafından canlandırılıyor.

    Yönetmen ve Senarist: Metin Erksan

    13 Ağustos Cuma

    16:00 ve 19:00 Seansı

     Arkadaşım Şeytan / 88 dk Komedi - Müzikal – Fantastik

    1988 İyi bir müzisyen olan ve keşfedilmek isteyen Fatih arkadaşlarıyla birlikte kurduğu grubuyla küçük sahne işleri yaparak geçimini sağlamaktadır. Bu esnada tek hayali piyasada dikkat çekebilmek ve önemli işler yapabilmektir. Ancak mesleğini icra ettiği yerlerde hiç kimse genç adamdaki yeteneği görememekte ve takdir etmemektedir. Yalnız ve ketum bir genç olan Fatik bir gün fantastik bir şekilde Şeytan'la tanışır. Bu olağanüstü karşılaşmada Şeytan ondan ruhunu kendisine satmasını, böylece ona hayallerini verebileceğini söyler...Önemli sosyal gözlemler, satir ve kuvvetli mizah öğeleri içeren Atıf Yılmaz filmi fantastik sinemamızın en önemli yapıtlarından biridir.

    Yönetmen: Atif Yılmaz Senarist: Ümit Ünal

    14 Ağustos Cumartesi

    16:00 ve 19:00 Seansı

    Peri / 97 dk

    Macera - Fantastik, 2020

    Film, bir patlamanın ardından ağızsız olarak dünyaya gelen bir kızın hikayesini konu ediyor. Peri, santralde meydana gelen patlamadan dolayı ağızsız olarak dünyaya gelen bir kızdır. Karantina altındaki bir kasabada bulunan ormanda yaşayan Peri'nin babasından başka kimsesi yoktur. Babasını kaybetmesinin ardından yapayalnız kalan Peri, tek başına hayat mücadelesi vermeye başlar. Ancak bu süreçte yalnız kalmayacaktır. Cem Özduru’nun Perihan isimli çizgi romanından esinlenilen "Peri", fantastik bir çocuk masalını konu ediyor. Baskın ve Ev Kadını filmlerinin yönetmeni Can Evrenol'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil gibi isimler yer alıyor.

    Yönetmen: Can Evrenol

    Atlas 1948 Başka Sinema Yaz Seçkisi

    21 Ağustos Cumartesi

    18:00 Seansı : Spirited Away (Ruhların Kaçısı) // 125 Dakika

    Aile - Animasyon - Macera | 2001 | Japonca, İngilizce; Türkçe altyazılı

    Babasının işi nedeniyle yeni bir şehre taşınmak zorunda kalan 10 yaşındaki Chihiro bu duruma çok üzülmektedir. Fakat bu yolculuk hiç ummadığı kadar ilginçliklerle dolu olacaktır. İlk olarak Chihiro’nun anne ve babası mola verdikleri yerdeki yemekleri yiyince domuza dönüşürler. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek isterken ortalık hayaletlerle dolar. Hayatta kalmak için, kendisini hayaletlerin kaldığı bu otele kabul ettirmek zorundadır. Burada hayaletlerin gizemini çözerken aynı zamanda esrarengiz Haku ile aşkın büyüsünü de keşfedecektir.

    Yönetmen ve Senarist: Hayao Miyazaki

    Seslendirenler: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

    20:30 Seansı : Paris, Texas // 147 Dakika

    Dram | 1984 | İngilizce, İspanyolca; Türkçe altyazılı

    Wim Wenders’ın başyapıt filmlerinden Paris, Texas, hayattan kendini soyutlayan ve oldukça içine kapanık bir adam olan Travis’e odaklanıyor. Yıllarca ortalıkta görünmemesinin ardından abisi onu bulur ve tekrar hayata döndürmeye çalışır. İlk olarak Travis’i Los Angeles’a oğlunun yanına getirir. Sonrasındaysa eski karısını bulmak için birlikte harekete geçerler.

    Yönetmen: Wim Wenders

    Senarist: Sam Shepard, Walter Donohue & L.M Kit Carson

    Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

    22 Ağustos Pazar

    18:00 ve 20:30 Seansı : Captain Fantastic (Kaptan Fantastik) // 118 Dakika

    Komedi - Dram | 2016 | İngilizce; Türkçe altyazılı

    Ben (Viggo Mortensen) ve Leslie (Trin Miller), çocuklarını alışageldik medeniyet kalıplarının dışında, konvansiyonel eğitim formlarından farklı ve toplumsal normlardan uzakta, Pasifik kuzeybatısında satın aldıkları bir arazide yetiştirirler. Ancak Leslie’nin ölümüyle bu cennet düzeni bozulur. Ben, şehre götürmeye mecbur kaldığı çocuklarının, bu yeni yaşam biçiminin içinde kaybolmamaları için uğraşırken bir yandan da onları, annelerinin olmadığı bir hayata hazırlamaya çalışır. Leslie’nin ailesinin baskıları ve çocuklarının arkasından dolaplar çevirdiklerine inanmaya başlamasıyla Ben, yepyeni bir babalık sınavıyla karşı karşıya kalır ve kendi yöntemlerini sorgulamaya başlar.

    Yönetmen ve Senarist: Matt Ross

    Oyuncular: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Trin Miller

    24 Ağustos Salı

    18:00 ve 20:30 Seansı : Victoria // 138 Dakika

    Dram - Suç | 2015 | Almanca, İngilizce; Türkçe altyazılı

    2015 Berlin Film Festivali’nde adeta tozu dumana katan VICTORIA, izleyenlerin ağzını açık bırakan, 140 dakikalık tek plandan oluşan, benzerine kolay rastlanmayacak bir sinema deneyimi. Yönetmeni Sebastian Schipper’ın “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu!” diye tanımladığı film, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışır ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde bulur. Türk oyuncu Burak Yiğit’in de rol aldığı filmin başrolünde yükselen yıldız Laia Costa bulunuyor. Berlin’den Gümüş Ayı da dahil toplam 3 ödülle dönen VICTORIA, benzeri görülmemiş teknik bir başarı olduğu için aylar yıllar boyu konuşulacak bir film.

    Yönetmen ve Senarist: Sebastian Schipper

    Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowsk

     25 Ağustos Çarşamba

    18:00 ve 20:00 Seansı : Frances Ha // 86 Dakika

    Komedi - Dram | 2012 | İngilizce; Türkçe altyazılı

    Frances New York’ta yaşamaktadır, ama bir evi olmadığı için New York’ta bir adresi yoktur. Frances bir dans topluluğunda stajyer dansçılardan biridir, ama işin aslı dans etmeyi de bilmemektedir. Frances’in en yakın arkadaşı Sophie’dir, ama ikisi bir süredir küstür ve konuşmamaktadırlar. Frances hayallerinin peşinden koşmaktadır, ama pek azının gerçeğe dönüşme olasılığı vardır. Frances elindekiyle yetinmek yerine çok daha fazlasını istemektedir, ama hayatını da büyük bir neşe ve sorumsuzluk içinde geçirmektedir. FRANCES HA, New York’ta geçen sınıf, tutku, arkadaşlık, başarısızlık üzerine benzersiz bir komedi. Yetenekli yönetmen Noah Baumbach tarafından yönetilen Frances Ha, 2013’ün eleştirmenler tarafından en beğenilen filmlerinden biri oldu. Başrolde oynayan Greta Gerwig’in unutulmaz bir performans sergilediği Frances Ha görüntü yönetiminden, müzik kullanımına her unsuruyla dikkat çeken kalburüstü bir komedi.

    Yönetmen: Noah Baumbach

     Senarist: Noah Baumbach & Greta Gerwig

     Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Sophie Levee, Dan Michael Esper

    26 Ağustos Perşembe

    18:00 & 20:30 Seansı : Only Lovers Left Alive (Sadece Aşıklar Hayatta Kalır) // 123 Dakika

    Korku - Dram - Fantastik, 2013 | İngilizce, Fransızca, Arapça; Türkçe altyazılı

    Çok bilinmeyen, genelde yer altı camiasının tanıdığı bir müzisyen olan Adam, yaşadığı toplumun ve insanlığın aldığı halden dolayı depresif ve çok mutsuz haldedir. Onu hayata bağlayan Eve adındaki sevgilisi ile olan aşkları ise yüzyıllardır sürmektedir; zira Adam ve Eve aşkları hiç tükenmeyen iki vampirdir! Fakat bu ölümsüz ve uzun soluklu aşk Eve’in küçük kız kardeşi Ava tarafından sekteye uğrayacaktır.

    Yönetmen ve Senarist: Jim Jarmusch

    Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top