Hesabım
    Giuseppe Tornatore'nin Ennio Morricone Belgeseli, Venedik Seçkisine Eklendi

    Bir ustadan, diğerine...

    Venedik Film Festivali

    78. Venedik Uluslararası Film Festivali (1-11 Eylül), Oscar ödüllü “Cinema Paradiso”nun yönetmeni Giuseppe Tornatore'nin “Ennio” filmini yarışma dışı gösterim takvimine ekledi. “Ennio”, yirminci yüzyılın en etkili ve üretken müzisyenleri arasında yer alan ve 500'den fazla film müziğine imza atan iki Oscar ödüllü besteci Ennio Morricone'nin kapsamlı bir portresi.

    Belgesel, Maestro'nun hikayesini Tornatore ile yaptığı uzun bir röportajda ve Bernardo Bertolucci, Giuliano Montaldo, Marco Bellocchio, Dario Argento, Taviani Kardeşler, Carlo Verdone, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen, Nicola Piovani, Hans Zimmer ve Pat Metheny gibi sanatçı ve yönetmenlerin yorumlarıyla anlatıyor ve daha önce karşımıza çıkmamış arşiv görüntülerini kullanıyor. 

    Film ayrıca, Morricone'nin satranç tutkusu gibi daha az bilinen yönlerini ve “İyi, Kötü ve Çirkin” temasına ilham veren bir çakalın uluması gibi bazı müzikal sezgilerinin kökenini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Tornatore, "Ennio Morricone ile otuz yıl çalıştım. Hemen hemen tüm filmlerimi onunla yaptım, bir araya getirmeye çalıştığımız belgeseller, reklamlar ve projelerden bahsetmiyorum bile. Bu süre zarfında dostluğumuz giderek pekişti. Böylece, film üstüne film çektikçe, onun bir insan ve bir sanatçı olarak karakterine dair anlayışım daha da derinleştikçe, onun hakkında ne tür bir belgesel çekebileceğimi hep merak ettim. Ve bugün hayalim gerçek oldu.” dedi

    Tornatore sözlerinin devamında, "Ennio filminin Morricone'nin hikayesini dünyanın dört bir yanındaki müziğini seven dinleyicilere anlatmasını istedim. Niyetim sadece onun bana hayat hikayesini anlatmasını ve müzikle olan büyülü ilişkisinden bahsetmesini sağlamak değildi, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki arşivleri araştırmaktı. Morricone ve kariyerinin en önemli film yapımcıları arasındaki sayısız geçmiş işbirliklerine ilişkin repertuar röportajları ve diğer görüntüler elde ettim. İzleyiciyi yirminci yüzyılın en sevilen müzisyenlerinden birinin müthiş varoluşsal ve sanatsal kariyeriyle tanıştırmak için müziklerini, repertuar görüntülerini ve konserlerini, bestelediği filmlerden kliplere dayanan görsel-işitsel bir roman olarak yapılandırdım." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top