Hesabım
    Instagram, Pedro Almodovar Filmi "Madres Paralelas" Posterini Sansürlediği İçin Özür Diledi

    Instagram, Pedro Almodovar'dan özür diledi.

    Usta yönetmen Pedro Almodovar'ın yeni filmi Madres Paralelas olay yarattı. Geçtiğimiz Pazartesi günü Madres Paralelas'dan yeni bir poster paylaşılmıştı. Ancak dünyanın henüz böyle bir postere hazır olmadığı, posterin Instagram tarafından sansürlenmesiyle anlaşıldı. Posterde bir göğüs ucu ve akan süt görüyorduk. Bu görüntü, poster öyle bir anlam içerse de içermese de Instagram'ın pornografi karşıtı kurallarına aykırı görüldü. Şimdi ise Instagram, Almodovar'dan özür diledi.

    Instagram'ın özür niteliğindeki açıklamasında şu sözler yer aldı: "Sanatsal bir bağlam içerdiği sürece bazı durumlar içerisinde çıplaklık konusunda istisna gözetebiliriz. Bu nedenle Almodovar'ın filminin posterlerini Instagram'a geri yükledik ve neden olduğu kafa karışıklığı için özür dileriz." Ancak Instagram'ın sansür hareketi çoktan sivil toplum kuruluşları ve aktivistlerin ilgisini çekmişti. İspanya'nın LGBTİQ+ kuruluşlarından biri, sansür olayı için paylaşım yaptı ve şu sözler sarf edildi: "Bir dişinin meme ucu ve bir damla süt... Emzirmekten daha anaç ve doğal olan başka ne var ki?"

    Ayrıca Madres Paralelas posterinin sanatçısı Javier Jaén de tepkisini ortaya koymuştu. "Beklediğimiz gibi Instagram #madresparalelas filmimizin posterini kaldırdı." sözlerini sarf ederek posteri yeniden paylaşmıştı. 

    Parallel Mothers, üç annenin hikayesini anlatan bir dram filmi olarak karşımıza çıkacak. Anneliğin mükemmel olmayan mükemmelliğini anlatan tarzıyla Parallel Mothers, Almodovar'ın klasik filmlerinin atmosferini taşıyacak. Sony Pictures Classics, diğer Almodovar filmlerinde olduğu gibi Parallel Mothers'ın da dağıtımını üstleniyor. Filmin başrolünde Penelope CruzMilena Smit ve Aitana Sánchez-Gijón yer alıyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda Israel ElejaldeRossy de Palma ve Julieta Serrano gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top