Hesabım
    Zürih Film Festivali, Paolo Sorrentino'ya Kariyer Ödülü Verecek

    İtalyan yönetmene Zürih'ten özel ödül!

    ANSA

    Zürih Uluslararası Film Festivali (ZFF), Oscar ödüllü yönetmen Paolo Sorrentino'yu auteur film yapımcılarını film tarihine katkılarından dolayı kutlayan Tribute Ödülü ile onurlandıracak. Sorrentino, ödülü, son uzun metrajlı filmi The Hand of God'ın gösteriminden önce, 29 Eylül'de Zürih'te bizzat alacak. Otobiyografik büyüme hikayesi 1980'lerde Napoli'de geçiyor ve Filippo Scotti, güney İtalya şehrinde Sorrentino'nun yaptığı gibi büyüyen genç bir adam olarak başrolde yer alıyor.

    Filmin adı, Arjantinli futbolcu Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda attığı, kurallara aykırı ama efsanevi bir gole atıfta bulunuyor. Dönemin en büyük futbolcusu olarak kabul edilen Maradona, Napoli takımında forma giyiyordu ve Sorrentino, Oscar kabul konuşmasında ilham kaynaklarından birinin Maradona olduğunu söylemişti. 

    Sorrentino'nun sık sık birlikte çalıştığı Toni Servillo, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapacak olan The Hand of God'da yine başrolde yer alıyor. Fremantle'nin sahibi olduğu The Apartment tarafından üretilen The Hand of God, Netflix üzerinden dünya çapında yayınlanacak. Sorrentino, "Bu ödülü aldığım için mutlu ve onurluyum, çünkü, kutlanmak her zaman güzeldir ve bu takdir, yeteneğin keşfini misyon edinen bir festivalden geldiği için daha da önemli. Bu yıl ZFF'ye en kişisel filmimle katılmak benim için çok heyecan verici çünkü, The Hand of God aynı zamanda her birimizin bilinçaltımızda yatan, denemek istediğimizi kendimize ve başkalarına itiraf edemediğimiz anlardan bahsediyor." dedi.

    Sorrentino, kuşağının en büyük İtalyan film yapımcılarından biri olarak kabul ediliyor. 1970 yılında Napoli'de doğdu, çalışmalarının konusu ve tarzında muazzam bir çeşitlilik gösterdi. En iyi uluslararası film dalında Akademi Ödülü kazanan La Grande Bellezza (2013) en önemli filmi olarak gösteriliyor. Sorrentino, eleştirmenlerce beğenilen HBO dizisi The Young Pope (2016) ve devamı The New Pope (2019) ile küçük ekranda da aktif oldu. 2021 Zürih Uluslararası Film Festivali, 23 Eylül - 3 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Zürih, 9 Eylül'de tam festival programını açıklayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top