Hesabım
    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Etkinlik Takvimi Açıklandı

    Tüm söyleşiler Akademi Beyoğlu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek

    Sinemaseverleri 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması’nda buluşturmaya hazırlanan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali, fiziki olarak gerçekleştirilecek söyleşileriyle de diaspora sinemasına profesyoneller eşliğinde farklı bakış açıları kazandıracak.

    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamındaki ilk söyleşi 27 Ağustos Cuma günü saat 16.00’da Sinema Yazarı Rıza Oylum, Yönetmen ve Oyuncu Haluk Piyes ile Yönetmen Maryna Er Gorbach’ın katılımıyla Gitme Kal Bu Şehirde: Diaspora Sineması üzerine gerçekleştirilecek. Farklı ülke sinemalarının diaspora temsilleri üzerinden ele alınacağı söyleşide, diaspora sinemasının özellikleri ve yönetmenlerin sinema diline etkileri konuşulacak.

    Festivalin bir diğer söyleşisi ise 28 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te TRT 1 Kanal Koordinatörü Cemil Yavuz, Yönetmen Reis Çelik ve Yönetmen Nazif Tunç’un katılımıyla Kültür Taşıyıcısı Olarak Sinema başlığıyla Akademi Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek. Söyleşide sinemanın birçok farklı işlevinden birisi olan kültür aktarımı konusu ele alınacak ve bu bağlamda filmlerin farklı toplumları tanımayı sağlayan özelliği üzerinde durulacak.

    Festivaldeki son söyleşi ise 28 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de Yönetmen Ensar Altay, Yönetmen Ümit Köreken, Yönetmen Banu Sıvacı ile Senarist ve Yazar Tarık Tufan’ın katılımıyla Sinemada Evrensel Hikaye Anlatıcılığı olacak. Sinema aracılığı ile anlatılan insanlık hallerinin evrensel ölçekte değerlendirilmesinin yapılacağı söyleşide, anlatılan hikayelerin farklı kültürler üzerinde bıraktığı etkiler ve hikayeyi evrensel kılan unsurlar ele alınacak.

    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali bünyesindeki tüm söyleşiler Akademi Beyoğlu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olup söyleşiler için başvurular diasporafilmfestival.com/etkinlikler adresinden yapılabilir.

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top